În ultimii 2-3 ani asistăm la modificări climaterice care duc la schimbarea factorului de umiditate, temperatură și, implicit, la modificarea comportamentului plantațiilor legumicole, pomicole, viticole și de cultură mare. Aceste modificări ne-au determinat să adoptăm o nouă abordare în interpretarea conținutului și a relației dintre microelemente sau substanțe active ale unor produse clasice cum ar fi polisulfuri de calciu, pulberi umectabile și de sulf, zemuri bordeleze, hidroxizii și oxiclorurile de cupru, produse biodegradabile pe care noi le recomandăm și le utilizăm curent în întreținerea culturilor, inclusiv a celor ecologice.
Din cauza faptului că umiditatea și temperaturile excesive duc la dezvoltarea de micelii ce favorizează atacurile de mană, făinare și monilioze, suntem preocupați și recomandăm realizarea tratamentelor fitosanitare și amendării plantațiilor și solurilor cu preventivitate pentru a oferi culturilor protecție în contextul climatic actual.
Diferențele mari de temperatură dintre anumite momente ale zilei (foarte cald în miezul zilei cu scăderi de temperatură peste noapte spre dimineață) pot crea un disconfort termic ce favorizează apariția stresului de cultură.
Toți acești factori duc la o creștere a sensibilității plantațiilor care în final va conduce la pierderi economice însemnate.
Având în vedere preocupările Mifalchim Group de a dezvolta produse pe bază de Sulf și Cupru, dar, de asemenea, și de punerea în valoare a microelementelor Calciu, Azot, Fosfor, Potasiu, Zinc, Bor, venim în ajutorul agricultorilor pentru a ne putea adapta împreună factorilor de mediu mai sus amintiți, prin realizarea cu preventivitate a tratamentelor și a amendărilor de plantații.
Produsul Polisulf tip MIF, o interpretare îmbunătățită a polisulfurii de calciu clasice, a fost actualizat pentru a se adapta condițiilor actuale și viitoare de mediu și climă. Astfel, conținutul de Sulf din formulare a fost ridicat de la 12 la 18%, conținutul de Calciu fiind de asemenea mai ridicat decât în formularea clasică.
Polisulf tip MIF împreună cu îngrășământul Sulf Calcic (conținut de minimum 20% Sulf și minimum 10% Calciu) sunt produse extrem de utile datorită conținutului în Sulf care este unul dintre cei mai buni metabolizanți ai nutrienților. Azotul, Fosforul, Potasiul din conținutul îngrășămintelor clasice (NPK, Azotat de Amoniu, Uree, etc.) este asimilat de plante în proporții de doar 35-37% în decursul unui ciclu vegetativ, rămânând la nivelul compoziției solului cantități importante de astfel de microelemente neconsumate. Astfel, testele în cultură au arătat faptul că produsele Mifalchim Group mai sus menționate cu conținut de sulf au dus la o creștere a gradului de asimilare a nutrienților de către plante de la 35-37% la 62-64%, aspect foarte important care duce la consumuri mai reduse de astfel de produse datorită randamentului superior.
Urmărind grilele de tratament propuse de Mifalchim Group, care pun în valoare produsele de fabricație proprie, s-au observat creșteri importante în volum și cantitate a fructelor, legumelor și cerealelor, rezultând sporuri de producție semnificative, după cum urmează:
Mifalchim Group recomandă utilizarea produsului Polisulf tip MIF, produs cu caracter insecto-fungicid și acaricid care în același timp stimulează vegetația, începând cu faza de preînmugurire, formarea frunzei, formarea fructelor, până în pârgul fructelor și legumelor.
Zeama bordeleză tip MIF sau Cupru Calcic tip MIF reprezintă un sulfat de cupru neutralizat cu conținut de 20% Cupru. Acest produs se utilizează în primă fază pentru stagnarea creșterii excesive a lăstarului, iar în faza a doua pentru protecție împotriva bolilor foliare și obținerea unui echilibru de dezvoltare a plantației. Recomandarea Mifalchim Group este ca aceste produse cuprice să fie utilizate în combinație cu Sulfomat 80 PU sau Sulfomat 80 tip MIF (sulful muiabil) – produs cu caracter de fungicid, dar și stimulator de vegetație, cu conținut de 80% Sulf. Astfel, utilizând cele două produse împreună, oferim protecție plantei împotriva manei, dar și a făinării, asigurându-i în același timp condițiile de stimulare vegetativă și sporurile de producție expuse mai sus.