Prima prezentare din domeniul agricol organizată după mai bine de un an la Dulcești
ALMOS, ZIUA CÂMPULUI 2021
Pe 3 iunie 2021, la Dulcești, județul Neamț, a avut loc o prezentare a loturilor demonstrative de grâu, orz, mazăre, linte, lupin, bob, ridichi de ulei și muștar. Ajunsă la cea de a XII-a ediție, Ziua Câmpului Almos a fost primul eveniment din domeniul agricol organizat după mai bine de un an și a continuat tradiţia schimbului de experienţă între fermieri şi firmele partenere cu privire la tehnologia modernă aplicată de Grupul Almos Romania pe loturile demonstrative de la Dulcești. A fost o zi a excelenţei în agricultură datorată profesionalismului şi parteneriatelor între firmele în domeniu, spun organizatorii.
l „Bine aţi venit la această manifestare devenită deja tradiţie, organizată de societatea Almos împreună cu toţi partenerii noştri care oferă inputuri în agricultură“, a spus, în deschiderea manifestării, ing. Alex Molodoi, directorul tehnic Almos Agrorom.
„Sperăm că anul acesta li se vor umple hambarele, dar și conturile“
Maricel Tălmăcel, directorul Direcţiei Agricole Neamţ, prezent la toate manifestările pe care Almos le realizează în câmp, a felicitat organizatorii şi a vorbit despre agricultura la nivel de judeţ. „Din punct de vedere climatic 2021 putem spune că este un an normal, chiar minunat dacă facem comparație cu 2020, când culturile din județul Neamț au fost afectate în procent de 45%, dar am fost un caz fericit pentru că județele din S-E țării n-au mai recoltat aproape nimic. Anul acesta toate culturile de toamnă arată foarte bine și vom reveni, sper, la producțiile pe care le-am avut în anii precedenți. Un sfat pentru fermierii nemțeni este să urmărească cu atenție culturile pentru că umiditatea și nebulozitatea favorizează atacul de boli. Și, dacă vor avea grijă din punctul de vedere al combaterii bolilor și vor recolta la timp, sperăm că anul acesta li se vor umple hambarele, dar și conturile.“
La Ziua Câmpului Almos 20121 a fost prezent şi reprezentantul companiei Adama, partener de nădejde al Grupului Almos, care vine în sprijinul fermierilor cu soluţii pentru o agricultură performantă. „Vreau să îi mulțumesc domnului director tehnic și grupului de firme Almos pentru osteneala ca în fiecare an să reușim să ne întâlnim în câmp, pentru că în goana aceasta de zi cu zi sunt foarte puțini fermieri care mai au timp să organizeze astfel de întâlniri, să împărtășim idei, să vă prezentăm produse și chiar să le vedeți cu ochii dumneavoastră în câmp“, a precizat la deschiderea evenimentului ing. Iulian Popovici, Adama România.
Fermierii județului Neamț au răspuns invitației pozitiv și într-un număr cât mai mare. Aici l-am întâlnit pe Ioan Tănase, fermier în comuna Ruginoasa, județul Neamț. „Lucrez o suprafață de 350 ha, cultură mare. După cum arată timpul, pot spune că este îmbucurător faptul că a plouat; dacă vine și un pic de căldură, sperăm să fie un an cu producții mari care să ne mulțumească și pe noi, agricultorii, mai ales că, majoritatea suntem datori pe la diferite bănci, sperăm să ne putem redresa.“
Spre finalul prezentărilor, cei prezenți au putut să vadă în câmp potenţialul soiurilor companiilor de renume care sunt utilizate cu real succes de către Grupul Almos România, pe loturi demonstrative. Evenimentul Almos de la Dulceşti s-a încheiat cu dezbateri şi concluzii. Agricultorii din județul Neamț, și nu numai, au avut ocazia să afle ultimele noutăți în domeniul protecției plantelor, dar și al semințelor, precum și cele mai bune tehnologii de cultivare. Au plecat cu informații prețioase oferite de marii furnizori de semințe și mijloace de protecție a culturilor.
Beatrice Alexandra MODIGA
agricultura, fermieri, domeniu agricol, Ziua Campului ALMOS, Dulcesti
- Articol precedent: CE va propune eliminarea treptată a cuștilor pentru animalele de fermă
- Articolul următor: Ministrul Oros a anunțat domeniile în care se vor investi peste 3,2 miliarde de euro