Imprimă această pagină
Agrotehnica 01 Iunie 2021, 14:18

Souvenir de Marcel Proust, medaliat pentru parfumul memorabil

Scris de

Acest trandafir care a cucerit lumea cu parfumul său memorabil a fost creat în anul 1992 de către producătorul francez Delbard și a fost dedicat celebrului scriitor Marcel Proust, al cărui nume îl și poartă.

Acest trandafir intră în categoria speciilor floribunda cu flori grupate. Specialiștii recomandă ca acest soi să fie plantat în soluri care rețin umezeala, dar care în același timp sunt bine drenate, cu Ph acid, alcalin sau neutru. Se dezvoltă foarte bine în locuri cu expunere la soare și ventilație corespunzătoare și unde nu au fost plantați anterior alți trandafiri. Distanța de plantare optimă este de 50 cm. Se recomandă ca, înainte de plantare, butașii să fie puși în apă pentru 24 de ore. Aveți în vedere ca groapa de plantare să fie atât de adâncă şi lată astfel încât pe lângă rădăcini să fie suficient loc pentru a adăuga pământ. Rădăcinile trandafirilor trebuie să fie complet acoperite cu pământ și după o tasare fermă a pământului trebuie udați din abundență.

Elfe rose

Specialiștii recomandă ca punctul de altoire să fie la cca 5 cm sub nivelul solului. Souvenir de Marcel Proust se remarcă drept un trandafir cu rezistență crescută în fața bolilor și înghețului. Pentru o mai bună protecție a trandafirilor peste iarnă, se pun de jur-împrejurul lor turbă, compost, bălegar de grajd sau frunziş. Este important însă ca această protecție să nu fie făcută prea devreme pentru că poate împiedica lăstarii să se maturizeze și astfel să îi facă și mai vulnerabili în fața înghețului. La maturitate ajunge la înălțimea de 80-100 cm. În ceea ce privește îngrijirea, acest soi are nevoie să fie udat din abundență și în mod repetat, cu mențiunea că florile sale nu trebuie stropite cu apă. Souvenir de Marcel Proust se definește ca un trandafir cu înflorire repetată, începând cu luna mai și până la apariția înghețurilor.

Potrivit specialiștilor de la Famous roses, acest trandafir a obținut, printre altele, medalia de aur la Baden-Baden în 1992, medalia pentru parfum la Monza în 1992 și medalia pentru parfum la Nantes în 1995. Souvenir de Marcel Proust, împreună cu trandafirul Chartreuse de Parme sunt cele mai parfumate creații ale producătorului Delbard. Tufele pe care le comercializează Famous roses sunt de calitatea 1+ (premium), de anul 2 și au fost obținute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi la ora actuală. Acest lucru le oferă trandafirilor vigoare și rezistență mare în timp. Prețul este de 99 de lei. (D.Z.)


Souvenir de Marcel Proust este un soi de trandafir Grandiflora Hybrid Tea, cu flori galbene, puternic parfumate. Este un soi cu înflorire repetată și care a fost distins de-a lungul timpului cu șapte medalii internaționale.


 

Vizualizari 1482
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite