Agrotehnica 22 Aprilie 2021, 15:11

Saracen Max - ideal pentru o eficiență sporită

Scris de

Pentru a putea controla aproape orice specie de buruiană dicotiledonată din culturile de cereale păioase, inclusiv pe cele mai problematice (cum ar fi, de exemplu, turiţa), Nufarm vine cu soluţia: Saracen Max.

Saracen Max este un erbicid complex, selectiv, cu aplicare în postemergenţă, foarte flexibil, având o perioadă largă de aplicare. Acțiunea acestui erbicid sulfonilureic, cu absorbţie atât foliară cât şi prin rădăcină (cu translocare ulterioară spre vârful plantei), se realizează prin inhibarea enzimei acetolactat sintaza (ALS). În câteva zile de la aplicare, buruienile încetează să mai concureze plantele de cultură pentru hrană şi apă. Moartea buruienilor survine în cel mult 3-4 săptămâni, în funcţie de stadiul de dezvoltare al acestora şi de condiţiile de mediu. Se rezolvă astfel şi problemele cu buruieni precum Galium aparine (turiţa) şi Convolvulus arvensis (volbura).

Saracen Max este o combinaţie unică pe piaţă, de două substanţe active cu eficacitate ridicată, tribenuron metil şi florasulam. Produsul se prezintă sub formă de granule dispersabile în apă şi conţine 600 g/kg tribenuron metil şi 200 g/kg florasulam. Stadiul optim de aplicare a tratamentului este cuprins între înfrăţire şi până la apariţia frunzei stindard, iar buruienile să fie în creştere activă, în stadiul de 2-4 frunze. Produsul este omologat pentru combaterea buruienilor anuale cu frunza lată din culturile de grâu, orz, secară, triticale şi ovăz înfiinţate toamna, precum și din culturile de orz și ovăz semănate primăvara. Pentru o mai bună eficacitate a tratamentului, aplicarea trebuie să fie făcută la temperaturi mai mari de 5-6 grade Celsius, însă produsul este activ şi de la 2-3 grade Celsius. În ceea ce priveşte tipul de sol, acesta nu influenţează în niciun fel activitatea şi ulterior eficacitatea produsului. Ca şi în cazul oricărui alt erbicid, se va evita efectuarea tratamentului în momentele în care culturile sunt stresate din cauza secetei, dăunătorilor, îngheţului, deficitului de nutrienţi etc.

Avantaje ale produsului Saracen Max:

  • Conţine tribenuron metil şi florasulam, ambele fiind substanţe active cu acţiune sistemică;
  • Saracen Max este foarte flexibil şi cu fereastră largă de aplicare (BBCH12-39);
  • Controlează un spectru foarte mare de buruieni cu frunza lată;
  • Activitatea erbicidului nu este influenţată de tipul de sol.

După recoltarea culturii tratate cu Saracen Max, în acelaşi an calendaristic pot fi însămânţate următoarele culturi: cereale, rapiţă, fasole de câmp şi gazon. În anul calendaristic următor celui în care s-a aplicat tratament cu Saracen Max pot fi însămânţate următoarele culturi: cereale, rapiţă, fasole de câmp, floarea-soarelui, gazon, in, mazăre, sfeclă de zahăr, cartofi, porumb, trifoi, morcovi şi legume tuberculifere.


Vizualizari 1161
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti