Agrotehnica 06 Septembrie 2020, 11:21

Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul în agricultură

Scris de

Începând cu anul 2019, compania Ecofol propune fermierilor din România tehnologii superioare special create pentru protejarea granulelor de fosfor și azot împotriva pierderilor prin blocare, volatilizare și levigare ducând la utilizarea unei cantități mai mici de îngrășăminte și implicit la mai mulți bani în buzunarele fermierilor.

PhosActive® reprezintă noua generație de îngrășăminte pentru o nutriție eficientă, care PROTEJEAZĂ FOSFORUL ÎMPOTRIVA BLOCĂRII.

Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de către plante. S-a constatat științific că elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan și zinc blochează fosforul.

Soluția este... tehnologia PhosActive®. Previne blocarea fosforului în compuși care nu sunt accesibili plantelor creând o zonă de protecție completă pentru granulele de îngrășământ cu fosfor.

PhosActive® asigură îmbunătățirea dezvoltării sistemului radicular. Cuprinde produse de tipul NP sau NPK ce garantează mai mult fosfor disponibil. O nutriție îmbunătățită cu fosfor garantează producții mai mari!

RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de îngrășăminte complexe cu formulă specială care asigură un start bun culturii. Fosforul este protejat împotriva blocării în sol prin tehnologia PhosActive® care îmbunătățește absorbția fosforului de către cultură în etapele esențiale de dezvoltare. Portofoliul Ecofol cuprinde următoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

Urea NCode® reprezintă noua generație de uree cu PROTECȚIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII.

Pierderea azotului prin volatilizare reprezintă o problemă pentru fermieri, iar eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masivă a mediului înconjurător.

Soluția a fost identificată! Rentabilă pentru agricultură și prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează.

NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurând mai mult azot disponibil pentru plante, așadar o nutriție mai eficientă și fiind foarte prietenos cu mediul înconjurător. Asigură cantitatea necesară de azot folosind doze reduse la hectar, salvează timpul și munca depuse în timpul fertilizării și ermite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate și oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.

RECOMANDAREA ECOFOL! Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT care oferă protecție avansată împotriva volatilizării azotului amoniacal.

ENPro® este cea mai nouă tehnologie de protecție a azotului FĂRĂ PIERDERI PRIN LEVIGARE și FĂRĂ EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERĂ.

Azotul reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru plante. El este considerat motorul dezvoltării dar s-a dovedit că, în medie, este absorbit doar jumătate din azotul aplicat plantelor.

Există o soluție pentru a reduce această pierdere semnificativă! Rentabilă pentru agricultură și prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea fertilizanților pe bază de azot cu inhibitori de nitrificare.

ENPro® reduce semnificativ pierderile prin levigare, garantând mai mult azot disponibil pentru plante și producții mai bune din punct de vedere cantitativ și calitativ. Reduce semnificativ și pierderile de azot prin denitrificare dar și apariția gazelor cu efect de seră, unii dintre cei mai nocivi poluanți ai atmosferei. Permite fermierilor să gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece oferă independență crescută față de condițiile meteorologice.

RECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un îngrășământ NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protecție pentru magneziu și azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul oferă o rată ridicată de absorbție a azotatului de amoniu și a nitraților de către cultură, cu efect de eliberare lentă de până la 90 de zile de la aplicare.

În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrășământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). În Franța, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrășămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori și în celelalte țări ale U.E.!

Viitorul agriculturii constă în eficientizare prin fertilizare fără pierderi. Ecofol lucrează intens pentru acest viitor! Contactați acum reprezentanții Ecofol pentru mai multe informații și soluții personalizate.

Ecofol – Time for Succes!

Echipa Ecofol România

Vizualizari 1482
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti