reclama youtube lumeasatuluitv
update 27 Jun 2022

Dobre Puținelu, românului care a inventat îngrășământul-minune din dejecții animale

Fost profesor, Dobre Puținelu a devenit cunoscut după ce a inventat un îngrășământ natural care creștere recolta și cu 30%. Anii dedicați cercetării l-au plasat pe domnul Puţinelu în galeria inventatorilor de top din lume, cu recunoaștere internațională la Salonul de Inventică de la Geneva, unde a obținut medalia de argint.

Spune că nu s-a îmbogățit după ce a creat Folarex 2, un îngrășământ natural lichid și concentrat, obținut din  dejecții animale, însă are satisfacția visului împlinit. Este căutat de agricultori din toată țară care îi apreciază produsul, iar vânzările se ridică anual la aproximativ 100 de tone.

Dobre Putinelu5

În anul 2011 a început să creeze produsul renumit și timp de 3 ani a căutat cele mai bune metode pentru a-l inventa. A început investind  suma de 10.000 de lei pentru a-și vedea visul cu ochii. Cultiva legume în propria gospodărie de la Izbiceni și pentru a obține o recoltă sănătoasă i-a venit ideea îngrășământului natural. A început să se documenteze și să facă experimente pentru a ajunge la un produs optim care să-i dea posibilitatea creșterii unor legume sănătoase și să reducă investiția în îngrășăminte chimice.

Dobre Puținelu a creat acest produs în primul rând pentru a mânca sănătos, apoi pentru a trăi mai bine. Avea trei copii la școală, băiatul cel mare era student la Marină, ceilalți doi erau la liceu. Îngrășămintele se găseau greu şi erau scumpe, așa a început să conceapă produsul care i-a adus și recunoaștere internațională. AVC-ul de care suferă inventatorul afectează gândirea, însă la Domnia Sa se întâmplat invers, i-a accentuat gândirea şi astfel s-a apucat singur de treabă, fără să aibă studii de specialitate. Așa a apărut Folarex, produs ce a fost testat pe grădina domnului Puținelul. La început a făcut cantități mici inițial, apoi vecinii au fost interesați de produs și ne-am apucat serios de treabă…

Dobre Putinelu2

Mai multe despre povestea îngrășământului românesc 100%, apreciat pe piața internațională, descoperiți urmărind emisiunile Agro TV.

Anca Lăpușneanu