Agrotehnica 06 August 2020, 14:44

Grija noastră față de sol: Omya Calciprill

Scris de

OMYA CALCIPRILL are grijă de baza culturilor dumneavoastră și de pământul pe care îl lucrați

Plantele au nevoie și de sol pentru ca rădăcinile lor să aibă un sprijin. Calitatea solului este crucială pentru o cultură profitabilă. Înainte de planificarea oricărei recolte, dacă ferma pe care o lucrați nu a fost înzestrată de la natură cu soluri sănătoase și bune calitativ, este absolut necesar să acționați pentru ca producțiile programate să fie pe măsura așteptărilor. Jumătate dintre solurile din România sunt acide sau acidifite, astfel că necesită ameliorare din punctul de vedere al pH-ului, dar nu numai. NATUREVO are în portofoliu produse care au aplicabilitate în toate fermele din România atât pentru corectarea pH-ului, dar și pentru îmbunătățirea calității solului, produse validate de toți fermierii care le-au folosit. OMYA CALCIPRILL este unul dintre aceste produse.

De ce să alegem OMYA CALCIPRILL?

Este bine-cunoscut faptul că anumite îngrășăminte acidifiază și strică echilibrul microbiologic din sol, dar, cu toate acestea, în anumite situații este dificil să renunțați la aceste produse. Pentru a diminua aceste efecte negative este important să alegeți îngrășăminte cu eliberare controlată precum NOVATEC CLASSIC, NUTRI TOP 5.10.15, iar pentru corecția solului alegeți OMYA CALCIPRILL, produs cu dublă acțiune: fertilizare și amendare.

De asemenea, un alt factor care provoacă daune majore asupra solului este salinizarea. Un sol salin, dincolo de faptul că are un pH foarte ridicat, conține și un procent relativ ridicat de săruri care au un impact deosebit de negativ asupra culturilor agricole.

Să analizăm acum disponibilitatea elementelor nutritive în funcție de pH!

naturevo grafic

Cu mici excepții, maximul de disponibilitate a elementelor nutritive este în zona de pH 6-7.

Pentru a corecta reacția acidă a solului, cea mai bună alegere este un amendament pe bază de carbonat de calciu, dar cel mai important aspect de avut în vedere este formularea produsului. Cu cât produsul este mai fin, micronizat, cu atât el este mai reactiv. OMYA CALCIPRILL are cea mai mare viteză de acțiune deoarece finețea carbonatului de calciu de cca 100 microni este incomparabilă cu alte produse similare de pe piață.

Finețea carbonatului de calciu din CALCIPRILL aduce la pachetul de avantaje și nivelul ridicat de dispersie a produsului la nivelul solului în zona de încorporare.

Beneficii ale produsului OMYA CALCIPRILL:

  • îmbunătățește rapid pH-ul solului, iar în perioada imediat următoare aplicării cultura se prezintă excelent;
  • are o eficacitate de 10-15 ori mai mare decât amendamentul obișnuit deoarece produsul este micronizat;
  • ajustarea rapidă și corectă a pH- ului permite o utilizare mult mai eficientă a îngrășămintelor atât cu macro, cât și cu microelemente;
  • este o excelentă sursă de calciu și magneziu, elemente nutritive esențiale, importante pentru structura peretelui celular al plantei și pentru realizarea fotosintezei;
  • îmbunătățește calitatea solului: structura, textura și porozitatea;
  • mărește capacitatea de reținere a apei din sol;
  • se poate împrăștia ușor cu orice mașină de aplicat îngrășăminte.

Pentru oferte personalizate și consultanță de specialitate, apelați la reprezentantul NATUREVO din zona dumneavoastră!


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti