Agrotehnica 02 Aprilie 2020, 13:07

Roșu ca focul

Scris de

O grădină cu flori roșii este energizantă și va arata bine indiferent de dimensiunea acesteia. Plantele, puternic nuanțate în culoarea focului, oferă o atmosferă caldă și plăcută în balcon sau grădină, chiar și în zilele ploioase și răcoroase ale primăverii.

muscata

Mușcatele sunt spectaculoase atât în jardiniere, cât și în grădină. Dacă sunt udate cu generozitate vor crește de minune. La toamnă, atunci când le veți scoate din pământ, tundeți-le măcar la jumătate din lungimea tijelor. Astfel le vom pregăti pentru repaus.

Qamoclit2

Qamoclit este o plantă agățătoare anuală, deci trebuie să-i adunăm semințele, după ce s-au copt fructele și să le semănăm primăvara viitoare. Planta crește până la 1.50-3 m, așa că trebuie să le asigurăm un suport pentru susținere. Așezați planta într-un loc însorit, dar nu direct în bătaia soarelui.

monarda

Monarda – cu ea ai și culoare, și parfum. Frunzele ei miros a mentă și au un gust mentolat acrișor. Îi place în grădină, într-un loc luminos. Vrea un pământ bogat în vitamine și se înmulțește ușor, prin semințe sau prin despărțirea tufelor.

Vița de Canada este nepretențioasă, crește repede și acoperă garduri, ziduri sau zonele inestetice ale grădinii. Dacă pereții exteriori ai casei lasă de dorit ca aspect, îi puteți masca plantând în jurul clădirii viță de Canada. Dar aveți grijă: este un „cuib“ excelent pentru insecte. Din acest motiv este indicat să faceți tratamente cu insectide pentru a preveni invazia.

celosia

Celosia își păstrează culoarea intensă chiar și după ce este culeasă. Dacă este uscată, o puteți folosi în aranjamente cu plante nemuritoare.

LIHNIS

Lihnis se dezvoltă bine în grădină. Este o plantă perenă, cu pretenții minime. Iubește soarele și vrea apă, ca orice plantă care se respectă: nici prea multă, nici prea puțină. Se înmulțește ușor, prin despărțirea tufelor bătrâne, sau prin seminţe, primăvara.

Ruxandra Hăbeanu


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti