Adama 750x100 30 martie
update 5 Apr 2020

Pixxaro Super, inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase

  • Publicat în Agrotehnica

Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cota de piață de 33%.

Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cat și segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

În România, cerealele de toamna ocupa locul 2 ca suprafața, după cultura porumbului. Chiar și în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (seceta extremă, cerealele au răsărit în iarna-primăvara), producțiile au fost relativ bune, și acest fapt a condus la creșterea suprafeței cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Daca buruienile graminee afectează doar o parte din suprafața agricola a țării, buruienile dicotile anuale si perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizata practica in Romania este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale si perene, erbicidare care rezolvă inclusiv pălămida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Pachetul Pixxaro™ Super conține 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) și 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafața de 4 hectare in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene.

Substanța activa halauxifen metil, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima molecula care aparține noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale si perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumarita (Fumaria officinalis), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turita (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din soluțiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicata pe turita (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare,.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura soluție pentru combaterea macului din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și pălămida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanța activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.

Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru  cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale, putându-se aplica până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa -  Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului