AGROSEL recomandă - hibrizi de tomate timpurii pentru culturi reușite
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Agrotehnica
Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă, cu o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de tomate de generație nouă de la AGROSEL asigură cultivatorilor stabilitatea producției, toleranță/rezistență la agenții patogeni și, nu în ultimul rând, garantează readucerea gustului adevărat, de tomate românești.
Hibrizii de tomate cu performanță ridicată
AS5-307 F1 Hibrid de tomate timpuriu, productiv, cu creștere nedeterminată. Este destinat cultivării în spații protejate încălzite sau în sere și solarii reci, atât pentru ciclu scurt, cât și pentru ciclu prelungit. Plantele beneficiează de port ușor deschis, bine aerisit și cu un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Foliajul plantelor este bine echilibrat, bogat, ceea ce conferă o legară continuă și uniformă a fructelor. Greutatea fructelor este de 180-200 g, fermitate ridicată și o culoare deosebită la maturitatea fiziologică. Fructele sale se pot consuma în stare proaspătă, dar pot fi folosite și pentru industrializare.
Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza – ofilirea vasculară, V (Verticilioza – uscarea vasculară)
AS5-311 F1 Hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este recomandat atât pentru cultivare în spații protejate cât și pentru câmp deschis, fiind ideal pentru micii cultivatori care solicită ajutorul de minimis (hibrid rapid pentru ciclu scurt → îndeplinirea condiției de coacere/livrare a tomatelor în termenele stabilite și hibrid productiv → îndeplinirea condiției de producție minimă livrată). Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate, cu o mărime medie de 200-250 g, gust bun, iar culoarea este roșu intens la maturitate fiziologică. Acest hibrid nu necesită stimulatori de înflorire și de coacere. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru industrializare.
Rezistențe: HR: Fol: 0-2 (Fuzarioza – ofilirea vasculară), V (Verticilioza-uscarea vasculară,
Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).
Hibrizi de generație nouă
AS7-212 F1 Hibrid de tomate timpuriu de generație nouă, cu creștere semideterminată, destinat pentru culturile timpurii în sere și solarii. Plantele sunt viguroase cu internoduri scurte, beneficiind de un port deschis care nu necesită foarte multe lucrări tehnologice pe parcursul perioadei de vegetație. Fructele sunt ușor aplatizate, uniforme, cu fermitate și rezistență la transport, având o greutate de 220-280 g. Productivitatea, culoarea și gustul îl fac deosebit. Se poate consuma în stare proaspătă, dar poate fi folosit și pentru industrializare. Brix 6,3 (conținut de zahăr).
Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza – ofilirea vasculară),
V (Verticilioza-uscarea vasculară), Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).
* HR = Rezistență ridicată
* ToMV = Tobamovirus pathotype
* Fol = Fusarium oxysporum
* V = Verticillium dahliae
* Mi = Meloidogyne incognito
Știați că:
- Fructul de tomate are un pH acid de 5,5.
- Culoarea fructelor este dată de combinaţia dintre pigmenţii carotenoizi.
- Prospeţimea şi gustul plăcut sunt date de acizii liberi şi de zaharurile solubile.
- Fermitatea şi consistenţa fructelor sunt asigurate de conţinutul în proteine, aminoacizi, substanţe pectice și celuloză.
Pentru mai multe detalii accesați:
https://www.youtube.com/watch?v=bIoZ74VeI04&t=24s
Ing. Zoltán Felföldi,
Departament Cercetare
Media
Articole înrudite
-
Botoșani - 50% din culturile agricole au fost afectate de grindină
in Actualitate -
„Turul inovației în legumicultură“, maratonul hibrizilor și tehnologiilor de cultură
in Actualitate -
Nero, câinele-robot care inspectează culturile agricole
in Agrotehnica -
Alianța pentru Agricultură și Cooperare face un apel la fermierii calamitați să se mobilizeze și depună cererea de înștiințarea de daune la culturile agricole înființate în toamna anului 2021
in Actualitate -
Migrarea păsărilor, influențată de schimbările climatice
in Mediu -
O parte din tinerii suceveni care se întorc acasă din străinătate investesc în agricultură
in Agrotehnica -
Corteva Agriscience, printre primele companii care valorifică agilitatea roboților mobili pentru a colecta date despre culturi
in Actualitate -
Cu noul erbicid pentru sfeclă – SAFARI® DuoActive de la FMC, fermierii au toate motivele să fie mândri de culturile lor
in Agrotehnica -
Producția vegetală la principalele culturi în anul 2020
in Agrotehnica -
Agrii România marchează lansarea a trei produse pentru culturile agricole și horticole
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- Omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea)
- Ambiția lui Alexandru Stamatin: „Sper ca în următorii 5-10 ani, să ajung printre fermierii de top“
- Crama Metamorfosis sau despre metamorfoza vinului românesc
- „Creșterea oilor, optimă pentru nevoile noastre“
- Efectul șrotului de rapiță asupra inflamației și stresului oxidativ la purcei după înțărcare
- Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul
- APIA: Acordarea plăților în avans - Campania 2022
- APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale care doresc să acceseze credite bancare
- Gastronomia locală la Romanian Beef Master - chefi și produse demne de stele Michelin
- Cunicultura, între ferma de subzistență și hobby