Imprimă această pagină
Agrotehnica 03 Septembrie 2018, 11:21

Lebosol® - Total Care - Din grijă pentru semințe!

Scris de

De obicei, fermierii aleg cu multă atenție hibrizii și soiurile de rapiță și cereale păioase din oferta companiilor de semințe, luând în considerare aspecte ca: producțiile realizate anterior la un soi/hibrid, grupa de maturitate, potențialul genetic de producție, germinația, rezultatele obținute în loturile demonstrative aflate în cele mai apropiate locații și multe altele. Dar de sămânță cine are grijă?

Lebosol® – Total Care este îngrășământul lichid starter destinat aprovizionării inițiale a plantulelor cu elemente nutritive. Aplicat pe sămânță deodată cu insectofungicidul, constituie sursă de elemente nutritive disponibile de la germinare până la 6 săptămâni după răsărire. Prin utilizarea Lebosol® – Total Care la tratamentul seminței se previn eventualele probleme provocate de temperaturi scăzute, băltiri, secetă, pH nefavorabil, pregătirea terenului etc. Este un produs formulat pentru a avea o aderență maximă pe semințe. Are rol de îmbunătățire a capacității tinerelor plante de a absorbi microelementele necesare în primele faze de creștere.

Avantajele utilizării Lebosol® – Total Care:

  • Aprovizionare optimă din start cu elemente nutritive.
  • Creșterea capacității plantulelor de a absorbi substanțele hrănitoare din sol.
  • Prevenirea stresului indus de carența de elemente nutritive.
  • Dezvoltare inițială mai bună.
  • Dezvoltarea unui sistem radicular mai profund.
  • Oferă rezistență la condițiile agroclimatice nefavorabile.
  • Rețetă adaptată pentru tratamentul seminței.
  • Reduce abraziunea și formarea prafului.

prel 38 RO pic TotalCare 10l

Lebosol® – Total Care aplicat pe semințe asigură plecarea rapidă și uniformă în vegetație a tinerelor plante ca bază pentru obținerea de producții ridicate și de calitate.

Lebosol® – Total Care conține aminoacizi ușor asimilabili, sub formă de Aminosol®, în amestec cu macro și microelemente și acționează ca biostimulator și fertilizant echilibrat pentru o înrădăcinare optimă a plantelor. Tratamentul asigură aprovizionarea eficientă cu elemente nutritive pe o perioadă de până la 60 de zile după germinare. Astfel, tinerele plante sunt mai puțin predispuse la stres, mai viguroase și tolerează mai bine agenții patogeni.

Tratarea semințelor cu Lebosol® – Total Care pregătește suplimentar semințele pentru a germina rapid și uniform, indiferent de condițiile de mediu.

Din experiența noastră, Lebosol® – Total Care este compatibil cu toate insectofungicidele uzuale.

Recomandăm utilizarea Lebosol® – Total Care în această perioadă la tratarea seminței de cereale păioase (grâu, orz, triticale) în doză de 3-5 l/tonă, iar la rapiță de toamnă în doză de 5 l/tonă.

Lebosol® – Total Care se caracterizează prin dispersia uniformă și aderența foarte bună pe suprafața boabelor. Datorită utilizării la tratament a Lebosol® – Total Care se constată acoperirea uniformă a seminței cu soluție. În plus, aceasta va trece foarte ușor prin tubulatura semănătorii.

Lebosol® – Total Care este suplimentul starter ideal al insectofungicidelor.

Atenție! Pentru buna omogenizare a soluțiilor și grad maxim de acoperire a seminței recomandăm utilizarea echipamentelor specifice de realizare a tratamentelor.

Lebosol® – Total Care pune grâul pe picioare!


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite