Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 4 Dec 2021

CLAAS JAGUAR primește premiul „Utilajul anului 2017“

La ceremonia de decernare a premiilor „Utilajul anului 2017“, organizată în cadrul SIMA, CLAAS a primit premiul special al juriului pentru utilajul JAGUAR echipat cu tehnologia de procesare a materialului recoltat SHREDLAGE®.

Tehnologia de procesare a materialului recoltat, cunoscută sub denumirea comercială SHREDLAGE®, își are originile în SUA și reprezintă o formă avangardistă de tratare a furajelor de porumb folosită de un număr din ce în ce mai mare de producători de lactate din zone fără prea multe pășuni. De obicei, porumbul este tocat la o lungime mai mare, de 26-30 milimetri, iar procesarea recoltei folosind tehnologia de zdrobire SHREDLAGE® este esențială pentru întregul proces. Această prelucrare intensivă mărește de mai multe ori suprafața materialului tocat, îmbunătățind în mod semnificativ fermentarea bacteriană în timpul însilozării și mai ales în timpul digestiei din rumenul vitelor. Scopul procesului este sporirea semnificativă a efectelor structurale ale furajelor de porumb asupra rumenului, contribuind concomitent la disponibilitatea amidonului conținut în toate componentele plantei, fapt ce ar putea duce la o creștere a producției de lapte. În plus, structura benefică pentru rumen a furajelor a îmbunătățit starea de sănătate a vitelor.

claas role

SHREDLAGE® oferă producătorilor de lapte și alte beneficii, pe lângă producția mai mare de lapte și îmbunătățirea stării de sănătate a animalelor. Prelucrarea optimă a amidonului permite reducerea cantității de concentrat furajer utilizat, dar și obținerea unei producții mai mari de lapte. De asemenea, nevoia de a suplimenta cu furaje cu structură bogată, cum ar fi paiele, poate fi redusă sau chiar eliminată complet, generând astfel economii și mai mari.

Rolele SHREDLAGE® sunt fabricate de CLAAS Industrietechnik din Paderborn, Germania.

Revista Lumea Satului nr. 6, 16-31 martie 2017 - pag. 17