Agrotehnica 14 Decembrie 2016, 14:05

AgroConcept adaugă în portofoliu Casella, lider în producția de utilaje și sisteme pentru irigații

Scris de

În cadrul Târgului Internațional de la Bologna (EIMA), AgroConcept Impex SRL, importator exclusiv New Holland Agriculture in România, a adăgat în portofoliu, pe lângă mărcile New Holland și Kverneland, compania Casella, lider în construirea și producția de utilaje și sisteme pentru irigații, sisteme pentru distribuirea de îngrăsăminte și în utilizarea tehnologiei prin satelit VRT.

Casella, înființată în anul 1954 în Italia, are în prezent cca. 100 de angajați. Cu sediul la Carpaneto Piacentino, în centrul Italiei, atelierele Casella ocupă o suprafață de peste 75 000 mp. și produc anual o gamă complexă de tamburi de irigat, motopompe, conducte îngropate, scarificatoare cu injectare subterană de îngrăsământ, precum și o serie de tehnologii pentru agricultura de precizie.

La nivel internațional, Casella se remarcă ca și inventator si producător al irigatorului cu motor mono-cilindru independent și sistem hidraulic, dar și al celui mai mare și mai productiv irigator din lume, cu un diamteru de 180 mm și 430 m lungime.

De asemenea, în anul 2000, când agricultura de precizie era doar la început, Casella a lansat în premieră pe piață primul irigator cu rate variabile (VRT), un utilaj ce funcționează pe baza unei hărți tematice generată de un senzor și care acționează în timp real în funcție de dezvoltarea vegetației și a micro-climatului culturilor, viilor și livezilor.

În acest context, parteneriatul dintre cele doua companii este unul firesc.

„Dezvoltarea unor noi sisteme de irigații este o prioritate pentru mulți fermieri din România, mai ales pentru cei din zonele cu risc mare de secetă. Ne-am dorit să includem in portofoliul nostru una dintre cele mai renumite mărci de pe piața de profil, un lider de piață, în așa fel încât fermierii să primească nu numai produse de o calitate excepțională, dar și expertiza si consultanța în teren de care au nevoie. Casella răspunde tuturor acestor solicitări și suntem foarte încântați să îi avem în oferta noastră”, a declarat Alessio Castelli, CEO AgroConcept

Pentru oficialii Casella, „AgroConcept este cel mai potrivit partener pentru a garanta profesionalism, eficiență și, mai ales, servicii post vânzare de încredere. În plus, cele 12 locații naționale asigură o prezență vitală în teritoriu și un acces permanent la gama noastră de produse și servicii”


Vizualizari 2937
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti