Corteva Agriscience și Bejo semnează un acord privind editarea genomului
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Acest acord permite companiei Bejo accesul la proprietatea intelectuală CRISPR-Cas9
Bejo, companie olandeză de ameliorare a soiurilor de legume, a încheiat un acord neexclusiv de licență comercială și cercetare cu Corteva Agriscience, companie globală de agricultură, și cu Broad Institute, centru de cercetare biomedicală și genomică situat în Statele Unite.
Conform acestui acord, Bejo va accesa proprietatea intelectuală CRISPR-Cas9 pentru editarea genomică în scopuri agricole, autorizând activități și programe de cercetare, precum și potențiale aplicații comerciale viitoare. Deocamdată, conform legislației în vigoare, Bejo va utiliza tehnologia CRISPR-Cas9 numai în scopuri de cercetare.
Bert Schrijver, Director Cercetare și Dezvoltare Bejo, a declarat: „Tehnologiile de editare a genomului precum CRISPR-Cas9 dezvoltă noi oportunități pentru accelerarea programelor de ameliorare a legumelor. Acestea facilitează înțelegerea geneticii și furnizează instrumente pentru dezvoltarea noilor caracteristici de interes, cum ar fi stresul abiotic și rezistența la boli, ceea ce ajută fermierii să cultive terenurile într-un mod mai durabil și să satisfacă cererea mondială de legume sănătoase aflată în continuă ascensiune.”
Bejo are acum acces la o gamă largă de instrumente de editare a genomului, care îi vor permite să își consolideze capacitatea de a dezvolta soiuri de legume mai eficiente și să răspundă provocărilor globale legate de alimentație și durabilitate. Tehnologie poate fi de acum înainte aplicată într-o mare varietate de legume, inclusiv conopidă, ceapă, morcovi și alte culturi.
Sam Eathington, Chief Technology Officer, Corteva Agriscience, a declarat: „CRISPR-Cas9 deține un potențial imens pentru a face culturile mai hrănitoare, mai rezistente și mai productive. Suntem mândri că permitem firmei olandeze Bejo să exploreze în culturile de legume noi practici ale acestui puternic instrument.”
„Investiția Bejo în editarea genomică reflectă încrederea tot mai mare că mediul politic din Uniunea Europenă (UE) va continua să se deschidă, permițând fermierilor și consumatorilor din UE să beneficieze de această ameliorare inovatoare a plantelor.”
Corteva Agriscience și-a luat un angajament pentru “inovare deschisă ” și colaborează cu comunitatea științifică pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru cultivatori.
Articole înrudite
-
Corteva Agriscience dezvăluie „secretele unui siloz de calitate“
in Actualitate -
Corteva Agriscience anunță al treilea sezon al programului TalentA
in Actualitate -
Corteva Agriscience lansează noua platformă digitală în România
in Actualitate -
Corteva Agriscience, o nouă investiție în stația de la Afumați
in Actualitate -
Corteva Agriscience a inaugurat primul Centru de Tehnologii Aplicate Semințelor din Europa
in Actualitate -
Certitudinea succesului. Hibridul de floarea-soarelui P64LE162, marca Pioneer®
in Agrotehnica -
Fermierii campioni la floarea-soarelui aleg hibrizii Pioneer® și în 2022
in Agrotehnica -
PALLAS™ și FLORAMIX ™ - cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee și cu frunză lată din cultura de grâu
in Fitosanitar -
TCE 3 Brazi - Rezultate spectaculoase cu produse Corteva Agriscience
in Agrotehnica -
România își menține poziția puternică în Indexul Global al Securității Alimentare
in Evenimente
Articole recente - Lumea Satului
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Scrisoarea reprezentanților Camerelor agricole și organizațiilor profesionale agricole din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Letonia, Lituania, Estonia și Croația, către Comisia Europeană privind revizuirea directivei privind utili
- Regulamentul SUR pune la zid fermierii români
- Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
- Sfaturi practice pentru înființarea unei grădini biointensive (II)
- Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR) are nevoie de inovație pentru îndeplinirea țintelor de reducere a utilizării pesticidelor și a riscurilor
- De ce este important cositul în plantațiile de căpșune
- CIECH, obiective mari pe piața din România
- Rase de iepuri berbec (I) – Origini și istorie
- Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova