Corteva Agriscience și Bejo semnează un acord privind editarea genomului
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Acest acord permite companiei Bejo accesul la proprietatea intelectuală CRISPR-Cas9
Bejo, companie olandeză de ameliorare a soiurilor de legume, a încheiat un acord neexclusiv de licență comercială și cercetare cu Corteva Agriscience, companie globală de agricultură, și cu Broad Institute, centru de cercetare biomedicală și genomică situat în Statele Unite.
Conform acestui acord, Bejo va accesa proprietatea intelectuală CRISPR-Cas9 pentru editarea genomică în scopuri agricole, autorizând activități și programe de cercetare, precum și potențiale aplicații comerciale viitoare. Deocamdată, conform legislației în vigoare, Bejo va utiliza tehnologia CRISPR-Cas9 numai în scopuri de cercetare.
Bert Schrijver, Director Cercetare și Dezvoltare Bejo, a declarat: „Tehnologiile de editare a genomului precum CRISPR-Cas9 dezvoltă noi oportunități pentru accelerarea programelor de ameliorare a legumelor. Acestea facilitează înțelegerea geneticii și furnizează instrumente pentru dezvoltarea noilor caracteristici de interes, cum ar fi stresul abiotic și rezistența la boli, ceea ce ajută fermierii să cultive terenurile într-un mod mai durabil și să satisfacă cererea mondială de legume sănătoase aflată în continuă ascensiune.”
Bejo are acum acces la o gamă largă de instrumente de editare a genomului, care îi vor permite să își consolideze capacitatea de a dezvolta soiuri de legume mai eficiente și să răspundă provocărilor globale legate de alimentație și durabilitate. Tehnologie poate fi de acum înainte aplicată într-o mare varietate de legume, inclusiv conopidă, ceapă, morcovi și alte culturi.
Sam Eathington, Chief Technology Officer, Corteva Agriscience, a declarat: „CRISPR-Cas9 deține un potențial imens pentru a face culturile mai hrănitoare, mai rezistente și mai productive. Suntem mândri că permitem firmei olandeze Bejo să exploreze în culturile de legume noi practici ale acestui puternic instrument.”
„Investiția Bejo în editarea genomică reflectă încrederea tot mai mare că mediul politic din Uniunea Europenă (UE) va continua să se deschidă, permițând fermierilor și consumatorilor din UE să beneficieze de această ameliorare inovatoare a plantelor.”
Corteva Agriscience și-a luat un angajament pentru “inovare deschisă ” și colaborează cu comunitatea științifică pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru cultivatori.
Articole înrudite
-
Corteva Agriscience, o nouă investiție în stația de la Afumați
in Actualitate -
Corteva Agriscience a inaugurat primul Centru de Tehnologii Aplicate Semințelor din Europa
in Actualitate -
Certitudinea succesului. Hibridul de floarea-soarelui P64LE162, marca Pioneer®
in Agrotehnica -
Fermierii campioni la floarea-soarelui aleg hibrizii Pioneer® și în 2022
in Agrotehnica -
PALLAS™ și FLORAMIX ™ - cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee și cu frunză lată din cultura de grâu
in Fitosanitar -
TCE 3 Brazi - Rezultate spectaculoase cu produse Corteva Agriscience
in Agrotehnica -
România își menține poziția puternică în Indexul Global al Securității Alimentare
in Evenimente -
Trofeul Porumbul de Aur, câștigat cu hibridul Pioneer® P1535
in Actualitate -
Capartis™ - fungicidul capabil să rezolve toate problemele din culturile oleaginoase și tehnice
in Fitosanitar -
Noutățile Corteva Agriscience pentru anul 2022
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- În Suceava suprafețele cultivate cu cartofi scad de la an la an
- Corteva Agriscience, o nouă investiție în stația de la Afumați
- Aldahra Agricost, prima și la fotbal
- Zilele Horticulturii Bucureștene. Sărbătoarea naturii și a florilor
- Întoarcerea Mioriței
- Prețul grâului a explodat. India interzice exportul cerealelor de bază
- 300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
- Fermierii din Moldova se adună la SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022
- Rolul stratului de mulci la îmbunătățirea fertilității solului
- Agricultura în zona montană, potențial de dezvoltare și limitări