Imprimă această pagină
Actualitate 23 Octombrie 2020, 11:05

Ultima zi de depunere a cererilor pentru Măsura 21

Scris de

Astăzi este ultima zi pentru depunerea cererilor pentru Măsura 21, respectiv pentru ajutorul de maximum 7.000 de euro per fermă, acordat fermierilor afectați de pandemia COVID-19. 

În cadrul ședinței de Guvern de ieri, 22 octombrie, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a amintit fermierilor că astăzi mai pot depune cererile pentru acest ajutor. Potrivit ministrului, până la acest moment, s-au înscris peste 100.000 de fermieri care doresc să beneficieze de această subvenție, iar plățile se vor efectua în următoarele săptămâni, după ce se încheie controlul administrativ. 

Măsura 21 - sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor care au fost afectați în mod deosebit de evoluția COVID-19 - este o măsură prin care se sprijină sectorul zootehnic și cel vegetal, iar cuantumul sumei este de 150 de milioane de euro, bani europeni, schema fiind notificată și aprobată de Comisia Europeană.

Potrivit APIA, potențialii beneficiari ai acestei subvenții sunt fermieri activi care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plățile directe conform dovezilor verificabile aferente Cererii unice de plată din Campania 2019 și cei care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OMADR nr. 619?2015, cu modificările și completările ulterioare. 

 

 

 


Vizualizari 1989
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Simona David

Articole înrudite