reclama Nusees
update 7 Dec 2022

S-a redeschis Piața Sudului: 6.000 de metri de piață și un hectar de esplanadă verde

Piața Sudului din sectorul 4 a fost redeschisă, marți, 11 august, în urma unor lucrări de modernizare în valoare de 10 milioane de euro.

Clădirea în care este piața agroalimentară are instalații de climatizare, autorizație de securitate la incendiu, precum și parcare etajată de 300 de locuri. De asemenea, tot aici, a mai fost amenajat un hectar de spațiu verde, iar pentru siguranță, sunt două tipuri de pază: firmă privată și angajați ai Poliției Locale.

Prezent la inaugurarea noii clădiri, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a spus că aceasta este dotată cu toate facilitățile de care au oamenii nevoie.

„Din punct de vedere tehnologic, are tot ceea ce este necesar pentru o clădire în anul 2020”, a precizat primarul sectorului 4.

Lucrările la Piața Sudului au fost demarate la sfârșitul anului 2018, nevoia de transformare fiind destul de mare din cauza construcțiilor provizorii din ultimii ani și a bazarului de arhitectură incoerentă.

Potrivit primarului Daniel Băluță, prețul pentru închirierea unei tarabe este la fel cu cel dinainte de renovare fiind vorba de două categorii de spații comerciale: tarabe – aici sunt 80% producători și alte spații destinate comercianților.

În funcție de „vadul” pe care îl are comerciantul, prețul poate fi de 35 de euro pe metrul pătrat – pentru spațiile din față, iar o tarabă se închiriază cu 20 de euro pe zi.

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului