reclama youtube lumeasatuluitv
update 9 Aug 2022

ADQ va achiziționa 50% din Al Dahra Holding Company

ADQ, companie cu un portofoliu divers de întreprinderi majore, care acoperă sectoarele cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a convenit să achiziţioneze o participaţie de 50% din Al Dahra Holding Company, o multinaţională lider în sectorul agroalimentar, specializată în hrana animalelor şi produsele alimentare esenţiale, ce operează şi în Insula Mare a Brăilei.

Achiziţia pachetului de acţiuni Al Dahra cu sediul în Abu Dhabi este supusă anumitor aprobări de reglementare. La închidere, acesta îşi va extinde domeniul de aplicare a investiţiilor agroalimentare ale ADQ, care include, de asemenea, Agthia PJSC, Al Foah Company şi Silal.

Al Dahra este specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea hranei pentru animale şi a mărfurilor alimentare esenţiale şi în gestionarea end-to-end a lanţului de furnizare. Cu o forţă de muncă de 5.000 de angajaţi, Al Dahra are o prezenţă în peste 20 de ţări şi satisface peste 45 de pieţe comerciale. În România, Al Dahra deţine compania Agricost care operează cea mai mare fermă din Europa, în Insula Mare a Brăilei.

„Alimentaţia şi agro-business-ul sunt importante pentru strategia ADQ deoarece sunt sectoare cu o creştere ridicată şi importante pentru agenda socio-economică din Abu Dhabi. Din 1995, când Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, ea a devenit o companie globală de hrană şi mâncare pentru animale, fiind un pilon al Abu Dhabi şi al mandatului de securitate alimentară al ţării noastre. Al Dahra ne va completa eforturile existente pentru a extinde acoperirea ADQ în producţia şi distribuţia de produse alimentare. Cu investiţia noastră, Al Dahra va fi bine poziţionat pentru a-şi extinde şi mai mult amploarea şi amprenta în acelaşi timp, permiţând Abu Dhabi să îşi atingă obiectivele de a continua să-şi diversifice sursele alimentare şi să crească într-un hub alimentar regional“, a declarat Mohammed Hassan Alsuwaidi, directorul executiv al ADQ.

Angajament de extindere

La rândul său, Khadim Al Darei, vicepreşedinte şi cofondator al Al Dahra, a subliniat că holdingul se angajează să-şi extindă agricultura globală şi amprenta procesării agroalimentare şi să consolideze lanţul de aprovizionare integrat pentru a răspunde nevoilor de securitate alimentară din Emiratele Unite.

„Cu operaţiunile la scară largă ale ADQ şi resursele de talie mondială, Al Dahra va beneficia de un partener puternic şi de încredere şi va fi mai bine poziţionat pentru a folosi expertiza grupului pentru a executa mandatul guvernului de securitate alimentară, care devine o prioritate şi mai mare ca niciodată“, a spus Khadim Al Darei.

Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse râuri, cum ar fi râurile Dunăre, Colorado şi Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare şi utilaje agricole moderne. De-a lungul anilor, compania a făcut investiţii semnificative în logistică, asigurând o reţea puternică de transport intern şi operaţiuni de transport maritim.

15 instalaţii de prelucrare a furajelor

Potrivit Agerpres, Al Dahra deţine şi operează 15 instalaţii de prelucrare a furajelor şi balotare de ultimă generaţie la nivel mondial pentru a satisface nevoile industriei lactate şi bovine. De asemenea, compania cultivă diferite tipuri de produse proaspete, inclusiv o gamă largă de fructe şi legume, precum şi boabe cu infrastructură pentru a facilita comercializarea boabelor. Al Dahra operează trei fabrici de orez cu capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual în India, Pakistan şi Emiratele Arabe Unite; una dintre aceste mori este situată în zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), o filială a porturilor Abu Dhabi şi care face parte din portofoliul ADQ. (R.H)