Peste 13 milioane de puieți forestieri plantați de specialiștii Romsilva pe perioada stării de urgență
Peste 13,4 milioane de puieți forestieri au fost plantați de specialiștii Romsilva pe perioada stării de urgență, începând cu 16 martie și până în prezent, iar în total, de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier administrat de Romsilva au fost plantați peste 18,1 milioane de puieți forestieri.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară 6.186 hectare fond forestier, din care 3.857 hectare regenerări naturale și 2.329 hectare regenerări artificiale, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere.
De asemenea, s-au realizat lucrări de refacere a plantațiilor calamitate pe 172 hectare și completări curente pe alte 1.264 hectare.
În fondul forestier aflat în alte forme de proprietate și administrat de Romsilva s-au realizat lucrări de regenerare pe 624 hectare.
Lucrările de regenerare a pădurilor administrate de Romsilva continuă pe raza mai multor direcții silvice, în zonele de munte.
Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale și 4.458 prin regenerări artificiale. În cele două campanii vor fi plantați peste 28 de milioane puieți forestieri, cu o investiție de 199,2 milioane lei.
În ultimii șapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat și a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieți forestieri.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.
plantari, Romsilva, RNP, stare de urgenta, puieti forestieri
- Articol precedent: Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite
- Articolul următor: Noi modificări ale Codului Silvic