Imprimă această pagină
Actualitate 27 Martie 2019, 15:12

Reuniunea Comisiei de înregistrare a soiurilor de plante agricole și horticole

Scris de

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că în data de 28 martie 2019, se întrunește Comisia de înregistrare a soiurilor de plante agricole și horticole, în conformitate cu legislația în vigoare. Reuniunea va avea loc la sediul Institutului de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor, iar Componența comisiei a fost aprobată de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, fiind formată din reprezentanți MADR, ai ISTIS și profesori universitari.

Soiurile propuse comisiei pentru înregistrare și-au încheiat ciclul experimental în anul 2018 și corespund criteriilor stabilite de legislația în vigoare, sunt distincte, uniforme și stabile, iar soiurile din speciile de culturi de câmp posedă valoare agronomică și de utilizare satisfăcătoare.

Pe baza documentației tehnice prezentate, comisia de înregistrare propune acceptarea soiului pentru înscriere în Catalogul oficial, cu o majoritate simplă. Propunerile comisiei, sub forma unui proces verbal de ședință, se aprobă de către ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Odată cu aprobarea procesului verbal de înregistrare, soiurile pot fi comercializate, având același regim ca și cele înscrise și publicate în Catalogul oficial.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite