Actualitate 14 Februarie 2019, 12:52

Noutăți pentru fermieri de la BASF

Scris de

La fiecare început de an, compania BASF organizează simpozioane în mai multe localități din țară pentru a le prezenta fermierilor noutățile din portofoliu. „Circuitul Performanței în Agribusiness“, aceasta a fost titulatura sub care s-au desfășurat evenimentele din acest an, iar conceptul a surprins un circuit de Formula 1, unde în pole position au fost de această dată produsele noi pe care compania BASF le pune la dispoziția fermierilor și nu celebrele mașini de curse.

Noi produse pentru protecția plantelor

Directorul de marketing al companiei, domnul Mircea Chetrone, ne-a prezentat pe scurt noutățile din portofoliul de produse pentru protecția plantelor: „Mereu încercăm să venim în sprijinul fermierilor cu tot ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea și pentru a avea cele mai bune rezultate. Dacă ne referim la cereale, avem în portofoliu toată gama de produse necesare unui agricultor. Aș putea puncta aici Biathlon 4D, un produs cu mare flexibilitate în aplicare, chiar și la temperaturi mai scăzute, și are un spectru foarte larg de combatere a buruienilor cu frunză lată. Un alt produs important pe care l-am prezentat fermierilor este Medax Top, un regulator de creștere și protecție a culturilor față de fenomenul de cădere, care, pe lângă faptul că reduce talia plantelor, întărește structura paiului și consolidează sistemul radicular. Aș mai aminti un fungicid cu totul nou, Priaxor, care are o combinație de substanțe active noi. Este vorba despre piraclostrobin din clasa strobilurinelor și fluxapiroxad, cu multiple avantaje în combaterea complexului de boli foliare și o mare flexibilitate în aplicare, independent față de condițiile climatice și, nu în ultimul rând, asigură o protecție sigură a plantelor prin modul sinergic de acțiune a substanțelor active, eficacitatea rapidă, de lungă durată și prin beneficiile AgCelence. Un alt nou produs pe care l-am prezentat fermierilor este Sistiva, primul fungi­cid cu acțiune foliară aplicat odată cu tratamentul semințelor, astfel că prin acest produs fermierii au posibilitatea fie să elimine primul tratament la cereale, fie să-l întârzie și să aibă o rezistență la iernare mult mai bună.“

Hibrizi de rapiță

În acest moment, compania comercializează 30 de hibrizi de rapiță în 28 de țări. Din acest sezon, fermierii vor avea la dispoziție mai mulți hibrizi de rapiță, printre care 3 noi hibrizi, care promit producții foarte bune, în mai toate zonele țării. Primul hibrid introdus în România a fost InVigor 1022, un hibrid semitimpuriu spre mediu, care permite semănatul devreme sau semitârziu și are o bună toleranță la temperaturi scăzute, cu înflorire semitimpurie. Un alt hibrid care promite performanță în producții este InVigor 1165, care are o dezvoltare rapidă în primele faze de creștere, este robust și are o bună rezistență la iernare. Un alt hibrid din acest brand este InV1166CL, un produs Clearfield, care are un conținut ridicat de ulei, o bună rezistență la iernare și vigoare timpurie.

Larissa SOFRON

MAI JOS REPORTAJUL VIDEO


Media

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti