reclama youtube lumeasatuluitv
update 27 Jun 2022

„Ora de bun gust” promovează și susține PRODUSUL ROMÂNESC!

La Expo-Conferința “100 DE ANI DE ROMANIA | 100 DE ANI DE TRADITIE | 100 DE GUSTURI ALESE” - competiția „Ora de bun gust” promovează și susține PRODUSUL ROMÂNESC!

Revista RO.aliment – expertul tău în industria alimentară împreună cu asociațiile de profil organizează ediția a 3-a a conferinței anuale dedicate PRODUSULUI ALIMENTAR ROMÂNESC!

Cei 100 de ani care se implinesc de la Marea Unire sunt cu siguranta motiv de bilanturi. Sunt marci de produse alimentare romanesti care au trecut testul timpului si au parcurs alaturi de Romania drumul ei istoric cu suisurile si coborasurile sale.

RO.aliment împreună cu reprezentanții asociațiilor de profil (ARC, APRIL, ROMPAN, APAR, ROMALIMENTA, ASIAR, AMRCR, APCPR, IBA), dar și cu cei ai autorităților (MADR, ANSVSA, ANPC), vă invită să participați întâlnirea anuală a producătorilor și procesatorilor din România cu retail-ul și autoritățile care la avea loc în ziua de 7 iunie, la Clubul Diplomatic din București, sub titlul “100 DE ANI DE ROMANIA | 100 DE ANI DE TRADIȚIE | 100 DE GUSTURI ALESE “, pentru a discuta pe teme arzătoare, dar și pentru a participa la concursul “Ora de bun gust” sau la mesele rotunde organizate cu reprezentanții retail-ului.

Un moment special în cadrul Expo-Conferintei RO.aliment va fi cel al testării OARBE a produsului românesc într-un panel de degustare unic printre evenimentele expoziționale de gen. Astfel, companiile românești vor intra în competiția “Ora de bun gust” cu produsele care pot dovedi că sunt fabricate în România pentru premiile “Gustul Ales 2018”, moment care beneficiază de susținerea BORSEC, in calitate de SPONSOR EXCLUSIV.

Ne-am propus ca in acest an aniversar sa reusim sa adunam 100 de produse românești in concurs, motiv pentru care am prelungit perioada de înscriere până la data de 5 iunie 2018.

DE CE AR TREBUI SĂ PARTICIPAȚI la GUSTUL ALES?

 • Premiul „Gustul Ales” vă ajută să vă diferențiați de sute de produse similare. Alegerea produsului dumneavoastră de către specialiștii de înaltă clasă, din domenii.
 • Constituie o uriașă oportunitate de a vă impune în atenția consumatorilor.
 • Menționând acest premiu, pe ambalajul produsului dumneavoastră, veți reuși să atrageți mai ușor atenția clienților, impunându-vă pe rafturile supermarketurilor.
 • Vă ajută să vă evaluați produsele și să vă poziționați pe piață în raport cu concurența
 • Produsele câștigătoare vor fi anunțate în presă (în presa parteneră a conferinței, dar nu numai).

Juriul va mai acorda 4 premii speciale pentru care companiile vor fi obligate să prezinte fișa tehnică a produsului respectiv, astfel:

 1. premiul juriului pentru produs lansat în 2018 – Noutate
 2. premiul juriului pentru cel mai sănătos produs – Sănătate
 3. premiul special al juriului – Special
 4. Premiul pentru cele mai multe voturi primite de la public – Popularitate

CATEGORII si SUBCATEGORII

 • produse lactate: cașcavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf
 • carne : salamuri crud uscate, preparate fiert-afumate, salam de Sibiu
 • dulciuri/panificatie: paine, fursecuri, cozonac
 • legume-fructe procesate: zacusca, dulceata, gemuri
 • băuturi alcoolice si nealcoolice: sucuri de fructe, vinuri (albe, roșii, roze)
 • preparate din pește: afumate, salată de icre

COMPONENTA JURIULUI

 • Dorin Cojocaru – Presedinte APRIL
 • Daniela Voica – Director Tehnica ROMPAN
 • Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA
 • Adriana MACRI – Inginer Cercetare Dep. cercetari interdisciplinare IBA
 • Stefan Turcu – Manager zonal culturi alimentare si enzime Chr Hansen Romania
 • Dana POP – Doctor Inginer Consultant în industria alimentară www.doctoralimente.ro

CUM SE DESFĂȘOARĂ?

Jurizarea se face 50% de participanti sau orice consumator si 50% de catre un juriu format din specialistii mentionati mai jos.

Participantii vor degusta produsele pe parcursul conferintei, impresiile acestora fiind exprimate prin completarea unor chestionare online pe tabletele si computerele puse la dispozitie de catre organizatori.

Rezultatele votului publicului vor vor fi afisate in timp real.

Se vor acorda cate un premiu “Gustul Ales”pentru fiecare subcategorie, iar pentru a stabili castigatorii se va face media aritmetica dintre punctajul oferit de public si cel al juriului.

Produsele din concurs vor fi jurizate luând în calcul trei categorii de criterii: gust și miros, caracteristica specifică fiecărei grupe (textură, limpiditate, palatabilitate etc), aspect, dar si fisa tehnica a produsului (in cazul premiilor juriului).

Puteți participa cu oricâte produse doriți, singura limitare fiind legată de încadrarea în categoria de concurs. Pentru a se putea deschide un concurs la o categorie, vor trebui sa existe 3 produse inscrise la acea categorie.

Odată ce produsul a fost înscris în competiție juriul format din specialisti din domeniul în care se încadrează produsul îi vor testa calitățile organoleptice.

Rezultatele votului publicului vor fi afisate in timp real.

Partener PREMIUM: BORSEC

Parteneri Gold: Zimbria, NSF International, KUK Romania

Parteneri: Inaq Cosulting, IBA Bucuresti, Ocean Fish

Parteneri media: Lumea Satului, Revista Fermierului, Agerpres, Agro Business, TVR 1, Agrostandard, Daciccool, Agroazi.ro

Mai multe informatii puteti accesa http://www.roaliment.ro

Sau la +04 031 436 4191 e: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Va asteptam sa sarbatorim impreuna Produsul Romanesc!

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului