Să mâncăm mai multă carne românească
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Recent, rețeaua de magazine Kaufland România a inaugurat Raftul Românesc – zona special amenajată în magazine în care sunt expuse separat produsele din carne de porc românească. Totul pentru a încuraja clienții să opteze pentru produse autohtone și a susține astfel economia locală. Raftul Românesc face parte din primul program național pentru carne românească, care ajunge astfel la peste 800 de porci preluați în fiecare zi pentru a aproviziona magazinele din întreaga țară cu carne de porc de proveniență locală. Astfel, Kaufland ajunge în anul 2018 la peste 200.000 de porci preluați pe an, cantitate care crește treptat, obiectivul asumat pentru 2020 fiind de 300.000 de porci/an.
„Avem obiectivul ca programul de creșterea efectivelor de animale şi cel de susținerea reproducției la suine să se desfășoare timp de 8 ani. Este prevăzut în Programul de Guvernare pentru a susține produsele deficitare. Mie, ca ministru, îmi vine misiunea să îl pun în practică. Noi avem o ţintă, în opt ani, şi sperăm să atingem acest obiectiv în etapele pe care le vom desfășura, dar dacă vom avea un succes mai devreme, cu atât mai bine. Programul derulat cu Cooperativa Agricolă „Ţara Mea“ este un proiect început anul trecut şi nu are termen, dar are însă nişte obiective de atins: să ajungă ca cel puţin 60% din consumul fiecărui magazin din acest lanţ să fie asigurat din carnea produsă în România. Cel puţin 60%, dar asta nu ne opreşte deloc să ajungem la 100%“, a precizat Petre Daea, la lansarea Raftului Românesc cu produse din carne de porc în lanţurile de magazine Kaufland.
Bogdan PANȚURU
Articole înrudite
-
Rețetă de acum 100 de ani - Carne amețită, un deliciu din bucătăria românească veche
in Social -
Nerespectarea regulilor de igienă în comercializarea cărnii...
-
Metode de apreciere a calității nutriționale a cărnii
in Zootehnie -
CLUBUL FERMIERILOR ROMÂNI salută inițiativa KAUFLAND de sprijinire a furnizorilor autohtoni de produse agro-alimentare
in Actualitate -
Noi reglementări privind centralizarea prețurilor la carcasele de animale
in Actualitate -
„Târgul de Toamnă“ din Piața Traian a adunat în weekend: fructe, legume și brânzeturi
in Actualitate -
„Fabrica de Fum“ pune în valoare produsele tradiționale din carne
in Alimentatie -
Cu doar 8.000 de euro România ar putea avea aparatul care testează prospețimea produselor la raft
-
Situație fără precedent în evoluția prețului cărnii la raft!
in Actualitate -
Vaci de lapte sau pentru carne?
Articole recente - Lumea Satului
- Natural Hemp Heart „Botoșani a redevenit cel mai mare producător de cânepă din țară“
- RemDry, sistemul de manageriere a apelor reziduale
- Alianța pentru Agricultură și Cooperare propune soluții la criza cerealelor din porturile românești
- Calamitatea timpurilor
- Fermierii campioni la rapiță din Transilvania
- Peste 1.300 de mici fermieri vor primi 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile
- PT303 - hibridul fermierilor campioni la rapiță
- 40 de femei înscrise în programul TalentA 2022
- Omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea)
- Ambiția lui Alexandru Stamatin: „Sper ca în următorii 5-10 ani, să ajung printre fermierii de top“