ipso iunie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 19 Jun 2021

AISR are un nou Consiliu Director și o nouă organigramă

Marți, 22 noiembrie, a avul loc Adunarea Generală a Alianței Industriei Semințelor din România (AISR), ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director și o nouă structură de organizare internă. Consiliul Director ales va coordona activitățile AISR pe o perioadă de un an de la momentul alegerilor.

La Președinția Consiliului Director a fost aleasă, în continuare, compania Syngenta, prin Andrei Maruțescu. Funcția de vicepreședinte a fost preluată de reprezentantul companei KWS, Hristofor Michelis. Funcția de trezorier a revenit în acest nou mandat companiei Limagrain, reprezentată de Ion-Liviu Lapadatescu, iar funcția de cenzor va fi preluată de compania Maisadour, reprezentată de Patrick Lafon.

AISR2

Ca noutate, AISR va avea patru grupuri de lucru formate din companiile membre, coordonate fiecare de către experți ai companiilor membre. Astfel, Grupul de Lucru pentru subiectele Tehnice (GLT) va fi coordonat de reprezentantul companiei Caussade, prin Natalia Albu, Grupul de Lucru pentru Comunicare (GLC) va fi coordonat de către compania Monsanto, prin Mihaela VASILE, Grupul de Lucru pentru Legislație (GLL) va fi condus de către reprezentantul companiei Pioneer, prin Cristina Cionga, iar Grupul de Lucru pentru activitățile de Marketing (GLM) va fi condus de către reprezentantul companiei Euralis, prin Magda Darac.

AISR a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de semințe din România și de a asigura un dialog deschis și permanent cu toate asociațiile profesionale și patronale din agricultura românească, precum și cu autoritățile, în procesul de reglementare a semințelor certificate din țara noastră. Membrii Alianței Industriei Semințelor din România reprezintă peste 70% din piața internă, reunind unsprezece mari companii (Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, Procera, RAGT și Syngenta), care produc și comercializează semințe de calitate, adaptate condițiilor de cultură din țara noastră, oferind soluții durabile fermierilor.

AISR3

Începând cu anul 2016, Alianța Industriei Semințelor din România are ca membru și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

Articole înrudite