update 3 Feb 2023

APIA a obținut certificarea internațională pentru standardul de securitate ISO 27001:2013

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a obținut certificarea internațională pentru standardul de securitate ISO 27001:2013, aplicabilă sistemului de management al securității informațiilor.

Atestată de Bureau Veritas Certification Holding SAS din Marea Britanie, această certificare garantează faptul că sistemul de management al securității informației din cadrul instituției este în concordanță cu cerințele standardelor de management ale standardului de securitate ISO 27001:2013.

Cerința privind implementarea standardului de securitate ISO 27001:2013 este prevazută în Regulamentul delegat (UE) nr. 907/2014 al Comisiei Europene, Anexa I, potrivit căreia securitatea sistemelor informatice ale agențiilor de plăți responsabile de gestionarea și controlul unor cheltuieli anuale care depășesc 400 de milioane euro trebuie certificată conform International Standards Organisation 27001: Information Security management systems – Requirements (ISO) [Cerințe privind sistemele de management al securității informațiilor (ISO)] începând cu 16 octombrie 2016.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, APIA funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) și gestionează scheme și măsuri de sprijin acordate fermierilor, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și din buget național.

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului