reclama youtube lumeasatuluitv
update 30 Jun 2022

Facultatea de Biotehnologii, din cadrul USAMV Bucureşti, are un nou sediu

La eveniment au participat, pe lângă numeroși studenți, domnul ministru al Educației și Cercetării Științifice, domnul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și reprezentanții ai ambasadei Statelor Unite ale Americii, ai ambasadei Franței și Germaniei.

Noul Sediu are o suprafață de 7.000 de metri pătrați și reprezintă o investiție de 30 de milioane de lei, finanțată integral din fonduri naționale, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale universității.

Prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu - rector USAMV

Sorin Campeanu

Am inaugurat un nou sediul al Facultății de Biotehnologii, prima și singura facultate de acest gen în peisajul învățământului superior românesc. Acest nou sediu a fost inaugurat în prezența domnului ministrul al Educației și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a domnului ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, precum și a reprezentanților ambasadelor SUA, Germania și Franța, dar și reprezentantul Europa Bio. Față de vechiul sediu, acesta are o suprafață de 5 ori mai mare și reprezintă o investiție de 30 de milioane de lei, finanțată integral din fonduri naționale, de la bugetul de stat și din veniturile universității. Cei 7.00 de metri pătrați de care dispune facultatea sunt destinați celor 16 laboratoare, aulei, amfiteatrelor și sălilor de curs și seminar.

Prezent la eveniment, domnul ministru Achim Irimescu a subliniat rolul cercetării în agricultura românească, precum și importanța păstrării în țară a specialiștilor care se formează la această facultate.

Achim Irimescu – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Achim Irimescu

Nu putem decât să felicităm USAMV-ul pentru o astfel de investiție și trebuie precizat că deși este o facultate încă tânără, este una foarte importantă pentru că în lume fără biotehnologii practic nu se poate dezvolta producția agroalimentară. Știm cu toții că bolile și dăunătorii devin tot mai rezistenți la produsele chimice clasice, cred că biotehnologiile reprezintă o soluție. Domeniul este unul de top, iar cu ajutorul specialiștilor care vor absolvi această facultate sperăm să plasăm România pe locul cuvenit în cadrul cercetării agronomice mondiale. Cred că cercetarea și domeniul biotehnologiilor pot oferi soluții miracol de dezvoltare a agriculturii românești și sper în acest context, ca printr-o finanțare corespunzătoare, tinerii care se specializează în acest domeniu să rămână în țară pentru a contribui la dezvoltarea ei.

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, domnul Mircea Dumitru, a specificat rolul cercetării din punctul de vedere al evoluției sociologice și a apreciat eforturile universității în acest sens.

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru ministrul Educației și Cercetării Științifice

Mircea Dumitru

Prin prezența noastră aici marcăm simbolic o nouă etapă a dezvoltării Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Ceea ce oferiții societății prin intermediul acestei facultății este extrem de relevant și util, nimeni nu ar putea pune la îndoială că cercetarea nu ar avea utilitate socială. Toți depindem de soluțiile care se pun la dispoziția întregii comunități prin intermediul cercetării. Biotehnologia este importantă pentru specia umană pentru că omul nu a putut să supraviețuiască decât folosind tehnici pentru a produce hrană, deci pentru a putea supraviețui.