Articole revista 17 Mai 2016, 12:43

Primele demonstrații în câmp organizate de Nexxon

Scris de

Luna aprilie 2016 a fost una specială pentru distribuitorul de anvelope NEXXON, care a realizat pentru prima dată un demo day în câmp cu utilaje agricole, având în vedere faptul că din 2015 societatea și-a diversificat gama de produse și a început să comercializeze și utilaje agricole.

Evenimentul a fost organizat până în cel mai mic detaliu: locuri special amenajate pentru parcare, cort pentru înregistrare vizitatori, o remorcă amenajată pentru podium, spațiu separat pentru utilajele expuse de la producătorii Farmet din Cehia, Herculano din Portugalia, Agronomic din Franța și LESKO din Croația.

Demonstratie Nexxon distribuitor anvelope

Locul de desfășurare a evenimentului a fost la ieșirea din Târgu-Secuiesc spre Brașov în cadrul fermei Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare a Cartofului, care a sprijinit organizarea acestui eveniment.

Cu ocazia înregistrării, fiecare participant a primit din partea NEXXON un pachet promoțional care conținea, printre altele, un voucher în valoare de 300 de euro, un catalog cu portofoliul de utilaje ale societății, precum și nelipsitul „Kürtőskalács“, o specialitate culinară a zonei.

Din portofoliul de produse ale societății mai amintim și producătorii JAR-MET, Tulip, Agrio, Eurotechnics, CARRE, Moreni, astfel NEXXON oferă soluții tehnice moderne și inovative pentru toate categoriile de fermieri.

În deschidere reprezentanții firmei NEXXON, doamna Mike Luiza, directoarea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare a Cartofului, precum și directorul comercial al producătorului FARMET din Cehia au ținut un discurs de bun venit.

Demonstratie Nexxon 2016

După această scurtă introducere s-a trecut la prezentarea beneficiilor și avantajelor utilajelor expuse, participanții putând vedea de la producătorul HERCULANO grape cu discuri rapide, grapă cu discuri în forma de „V“ cu diametrul discurilor de 660 mm și o remorcă tandem cu o sarcină utilă de 10 t. Din gama producătorului FARMET din Cehia au fost expuse următoarele: cultivatorul de adâncime – TRIOLENT, grapă cu disc având diametrul discurilor de 610 mm – DISKOMAT, scarificator – DIGGER, care poate lucra la o adâncime de 55 cm, semănătoare pneumatică – MONSUN cu a lățime de lucru de 6 m, dar și un combinator – KOMPAKTOMAT cu ajutorul căruia se poate pregăti printr-o singură trecere un pat germinativ foarte bun, acest utilaj atră­gând atenția multor participanți. Producătorul AGRONOMIC din Franța, specializat în culturile cartofului și cepei, s-a prezentat cu o mașină de plantat cartofi pe 4 rânduri, care poate fi folosită atât purtat, cât și tractat, în timp ce producătorul LESKO din Croația a venit cu o remorcă cu peridoc şi o sarcină utilă de 10 tone.

Planul inițial al organizatorilor a fost ca în cadrul acestui eveniment să se execute cu fiecare utilaj agricol o demonstrație în câmp. Deși vremea din ziua evenimentului a fost una excelentă, din cauza precipitațiilor abundente din zilele premergătoare s-au realizat demonstrații doar cu 2 utilaje, și anume cultivatorul de adâncime TRIOLENT și grapa cu discuri DISKOMAT, utilajele făcând față cu bine solului umed și greu.

Demonstratie Nexxon in camp 2016

Toți participanții înregistrați au avut ocazia să câștige prin extragere la sorți premii în produse, dar și vouchere pentru achiziționarea de utilaje din portofoliul NEXXON, cel mai consistent fiind cel de 1.000 de euro. De asemenea, pentru cei care s-au înregistrat on-line a fost și o tombolă specială constând într-o tabletă performantă.

Nici de la acest eveniment nu a lipsit o masă îmbelșugată, astfel participanții având ocazia să relaționeze cu fermieri din alte zone, dar și să discute cu organizatorii și reprezentanții producătorului.

La încheierea evenimentului organizatorii au fost mulțumiți, plăcut surprinși de numărul mare de participanți și de interesul manifestat de către aceștia pentru utilajele expuse, și au promis că vor realiza astfel de demonstrații și în alte regiuni ale țării.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti