Logo
Imprimă această pagină

Să reciclăm. Anvelopele pot prinde viață în proiecte inedite.

Foto 1 Foto 1

A venit primăvara. Vă propun să ieșim din casă și să cotrobăim prin atelier! Sigur găsim aici ceva de reciclat. Pentru că trebuie să ne gândim la viitorul Planetei Albastre. Dacă vom recicla mai mult și Terra va fi mai sănătoasă. Mai puțină poluare, mai puțină risipă, mai multă imaginație. Vă propun să începem „atelierul de lucru“ prin a transforma niște cauciucuri – firește, nu contează că sunt de iarnă, de vară sau că au dimensiuni diferite – în decorațiuni pentru grădină.

Ce ar fi oare lumea fără stropul de umor pe care îl are? Și pentru că „acasă“ trebuie să însemne liniște, armonie, dar și umor încercați să faceți din trei cauciucuri mari și două mai mici o broască. Vopsiți cauciucurile în verde, conturați buze voluminoase (că tot este la modă), folosiți o nuanță aprinsă pentru a le da culoare, realizați ochii din două anvelope mai mici și atașați-le gene lungi din cauciuc negru (foto 1).

Ce ar putea avea în comun o anvelopă cu un papagal? Cu imaginație, îndemânare și culori vibrante pot fi unul și același lucru. De preferat este să folosiți anvelope de dimensiuni mai mici. Franjurați coada papagalului, vopsiți-l și prindeți-l de ramura unui copac (foto 2).

reciclare Foto 2

Grădinile, chiar și cele mai mici dintre ele, sunt un univers aparte nu doar prin colecțiile de plante, ci și prin micile viețuitoare care trăiesc aici. Dacă privești cu atenție această oază o să descoperi un ecosistem complex în care fiecare plantă și insectă au rolul lor. Și cât de mult îți pot îmbogăți viața! Haideți să aducem un tribut micilor viețuitoare din grădina noastră și să transformăm anvelopele în buburuze, spre exemplu (foto 3).

reciclare foto 3

Laura Zmaranda

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului

Revista Lumea Satului