Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 16 May 2021

În Dubai… și florile vorbesc. O incursiune prin miraculoasa Grădină din Dubai

A fost prea frumos să nu pot insera de această dată, printre articolele-serial publicate în paginile acestei reviste, măcar câteva impresii despre monumentul de frumusețe din deșert. Cu atât mai mult cu cât suntem în luna lui mărțișor.

E început de primăvară. Este vremea în care gândul iubitorilor de frumos se îndreaptă mai întâi… către flori. Nu fac excepție, așa că mi-am propus să aștern pe hârtie o poveste de călătorie care pentru mine a însemnat o „oază“ de încântare și relaxare, chiar dacă a durat doar câteva ore. Frumoasa lume a culorilor ne-a primit și ne-a desfătat privirile în Miraculoasa Grădină din Dubai, cum spuneam, o adevărată oază verde în deșert, este de o diversitate coloristică și arhitecturală desăvârșită.

Pe o suprafața de vreo 70 de hectare se întinde cea mai mare grădină de flori din lume cu peste 45 de milioane de exemplare. Este o atracție turistică vizitată de peste un milion de turiști anual. Aranjamentele florale sunt în formă de arcadă, inimă, stea, mori olandeze, turnul Eiffel, case din diferite zone ale lumii decorate cu flori multicolore. Modelele florale se schimbă în fiecare an astfel că revenirea în acest loc rămâne permanent o atracție.

Grădina e o explozie de culoare care te impresionează. Alergam dintr-un loc în altul și nu știam la ce să mă opresc mai întâi. Tot timpul mă gândeam ce efort trebuie să facă cei care mențin prospețimea acestor minunate flori acolo, chiar și la 40-50 de grade vara, în mijlocul deșertului.

Sistemul de irigații ce folosește apa reziduală reciclată mi s-a părut ingenios și socotesc că ar trebui să fie un exemplu și pentru alții, inclusiv pentru cei de pe meleagurile noastre.

Am făcut fotografii și mi-am încărcat sufletul cu multă energie pozitivă. În același timp încercam să-mi imaginez ce minunat ar fi ca aici, acasă, să organizăm astfel de „miracole“, să avem permanent o grădină de flori poate la fel de frumoasă și pentru care efortul de a o menține ar fi infinit mai mic.

Las florile ce sunt „cuvinte ale sufletului“ să vorbească în locul meu și să vă transpună pentru câteva clipe în Miracle Garden din Dubai. Așa cum Șeherezada prin puterea minții reușește să-l capteze pe sultan cu 1001 de povești și eu mai las câte ceva de spus și pentru altă dată. Călătoria continuă.

Teofilia Banu

GALERIE FOTO