Articole revista 17 Ianuarie 2016, 21:10

Lucruri vechi transformate în lucruri noi

Scris de

Se vorbește tot mai mult despre reciclare. Dar nu ca o necesitate, ci mai degrabă ca o pasiune. Însă dacă am privi cu mai multă seriozitate datele care spun că resursele Pământului sunt limitate și că „indispensabilele“ creații ale vieții moderne precum plasticul fac rău pe termen lung, atunci reciclarea ar deveni o măsură a conștiinței fiecăruia. Să facem așadar primul pas spre o lume mai curată. Să începem reciclarea.

Prima idee de reciclare este una extrem de simplu de pus în practică. Dacă aveți în atelierul dvs. o scară de lemn de care vă puteți lipsi, transformați-o în raft pentru cărți. Este suficient să o fixați de perete și să aranjați cărțile.

Pare dificil să găsești un loc la care să ai acces ușor, destinat păstrării umbrelelor. Pentru că avem uneori parte și de zile mohorâte iată o idee de reciclare pentru a crea un suport special pentru umbrele. Practic avem nevoie doar de o anvelopă. Este suficient să îi facem câteva găuri în care să fie introduse umbrelele și gata! Suportul a fost realizat, iar avantajul este că atunci când norii dispar suportul poate fi mutat.

Fiecare dintre noi face la un moment dat ajustări casei în care locuiește. Renunțăm la lucrurile vechi în favoarea lucrurilor noi. Dacă ați făcut de curând renovări și aveți o ușă de lemn pe care nu o mai folosiți o puteți folosi în alt scop decât cel pentru care a fost realizată inițial. Puteți face câteva retușuri de culoare și luciu și apoi să o folosiți pe post de masă.

Viața este frumoasă! Iată doar unul dintre mesajele pe care ar trebui să le răspândim în fiecare zi. Ca să dăm trăinicie acestui mesaj putem să îl scriem și să îl punem la loc de cinste în căminul nostru. Avem nevoie doar de câteva scânduri de lemn pe care le putem patina cu vopsea albă. Pe acest fundal putem scrie textul, în formatul și dimensiunea pe care ne-o dorim. Va fi un obiect decorativ care va stârni zâmbete.

Dacă ați terminat lucrările de construcție a casei sau a unei dependințe și v-au mai rămas bolțari îi puteți folosi pe post de noptiere. Deși pare o idee excentrică, acest fel de noptiere, înfrumusețate cu obiecte ornamentale sau vaze cu flori, pot arăta foarte bine.

Tehnologia este într-o continuă evoluție. Monitoarele de azi sunt rapid înlocuite de cele de mâine. Și iată că ne vedem nevoiți să renunțăm la unitățile de calculator, la monitoare sau cuptoare de microunde. Și totuși iată că viața acestora poate fi prelungită. Cel puțin în cazul monitoarelor sau a cuptoarele cu microunde pentru că acestea se pot transforma cu ușurință într-un culcuș confortabil pentru animalele de companie de talie mică.

Dacă v-ați propus să creați în căminul dvs. o atmosferă specială cu ajutorul lumânărilor puteți folosi drept suport polonice.

Un cuier relativ rudimentar puteți realiza din furculițe. Aveți nevoie de o șipcă pe care să o vopsiți în culoarea pe care o preferați și de furculițe. Acestea pot fi prinse de lemn cu două holșuruburi mici. Îndoiți apoi mânerele lor și cuierul este gata.

Etajere inedite puteți realiza și din doage de butoi. Creați în interiorul lor etajere și fixați-le de perete.

Conservele de tomate pot fi folosite pe post de suport pentru lumânări. Vopsiți-le și apoi faceți mici găurele pentru a crea un model. Noaptea, când se aprind lumânările, efectul va fi pe măsură.

Puteți renunța la tipare și când vine vorba de culcușul animalelor de curte. Puteți să îi creați câinelui dvs., spre exemplu, un loc foarte confortabil într-un butoi vechi.

Tot butoaiele vechi, de fier de data aceasta, pot fi vopsite în culori vesele și transformate în jardiniere. Cu puțină ima­ginație puteți crea din două butoaie un gentleman și o doamnă.  Ce ziceți de această propunere ?

Un personaj haios pentru grădina dvs. puteți face dintr-o cazma veche. Adăugați doar câteva elemente cazmalei și veți obține o pasăre amuzantă.

Puteți recicla scaunele vechi prin a le transforma în leagăne. Prindeți-l cu funii rezistente și balansoarul este gata.

Laura ZMARANDA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti