Logo
Imprimă această pagină

GHESAF TRADE SRL – București vă propune spre cultivare cei mai performanți hibrizi de vinete și castraveciori partenocarpici

Continuăm prezentarea hibrizilor de bază recomandaţi de firma GHESAF TRADE pentru culturile de vinete și castraveţi partenocarpici.

VINETE

Cultivate pentru calităţile lor alimentare și chiar terapeutice (diuretice, laxative, carminative etc.), vinetele egalează ca importanţă tomatele și ardeii, fiind cerute de consumatori tot timpul anului, atât în stare proaspătă, cât și procesate.

În ultimii ani s-a extins cultura extratimpurie a vinetelor, care devansează recoltarea fructelor cu 30-35 de zile faţă de cultura de câmp, asigurând preţuri mai bune de valorificare, ce compensează scăderea pronunţată a preţului în lunile august-septembrie, când se înregistrează vârfuri de producţie și oferte peste cererea consumatorilor.

Din această grupă a hibrizilor extratimpurii SC GHESAF TRADE propune doi hibrizi: BARCELONA F1 și HABANA F1.

Barcelona F1

Hibrid extratimpuriu (poate fi folosit și în ciclu prelungit), de vigurozitate medie, cu fructe oval alungite, foarte uniforme, de culoare neagră, cu luciu persistent, pulpă deosebit de albă, fermă cu tendințe de partenocarpie.

Lungimea fructului este de 22-25 cm și diametrul de 10-12 cm. Nu prezintă țepi pe învelișul calicial și codiță. Foarte important este faptul că plantele pot fi conduse pe două-trei brațe, palisate (plantele putând atinge 2-2,5 m înălțime) și încărcătura de fructe se echilibrează pentru o producție bună și de lungă durată.

Habana F1

Hibrid extratimpuriu, viguros, cu internodii scurte, foarte productiv, cu fructe mari de culoare neagră, cu reflexe indigo, lucioase, pulpă albă lipsită de semințe. Greutatea medie a unui fruct este de 450-600 grame. Se pretează plantării atât în solar cât și în câmp, având o fructificare bună și în condiții de temperatură ridicată.

Este remarcabil prin timpurietate, calitatea și aspectul comercial al fructelor și producția ridicată.

În afară de cei doi hibrizi extratimpurii prezentați mai sus, GHESAF propune un hibrid relativ nou, timpuriu, care se comportă foarte bine atât în spații protejate, cât mai ales în câmp – Onix F1.

Onix F1 – plantă de vigoare medie, cu fructe mari, oval alungite, uniforme, de culoare neagră cu luciu persistent, pulpă albă fină, cu semințe puține. Hibridul Onix F1 dă dovadă de o excelentă adaptabilitate în condiții de cultură în câmp, o bună și constantă fructificare, producție ridicată, remarcabil prin aspectul fructelor, calitatea acestora și cantitate.

CASTRAVECIORI PARTENOCARPICI

HELENE F1 (fost CU-10641)

Castravecior hibrid partenocarpic, de ultimă generație, recomandat pentru culturile în seră/solar, atât timpuriu în primul ciclu de producție, cât și în ciclul doi de producție. Planta este semiviguroasă, bine aerisită, cu creștere generativă. Se remarcă prin extratimpurietate și bună legare atât la temperaturi coborâte cât și la temperaturile ridicate din timpul verii. Internodiile sunt scurte și produc 1 până la 4 fructe/nod. Fructele au culoare verde închis, foarte bine echilibrate și uniforme, cu țepi. Producția este remarcabilă atât prin cantitate, dar și din punct de vedere calitativ. De la înălțimea plantei de 70-80 cm; recomandăm să fie lăsați copili, iar pe fiecare copil pot fi păstrate unul-două fructe.

Toleranță bună la agenți fitopatogeni.

COR 14012 F1

Castravete de tip partenocarpic, nou, timpuriu, cu productivitate mare și calitate excelentă a fructelor, fiind destinat în special culturii protejate în sere, solarii dar și în câmp.

Planta este viguroasă și fructifică foarte bine atât pe tulpina principală, cât și pe lăsatari, oferind 1-4 fructe/nod.

Fructele sunt cilindrice, de culoare verde închis, ferme, cu țepi. Raportul lungime/diametru este de 3,2:1. Structura internă este foarte bună, crocantă, ideală pentru conservare.

Toleranță bună la agenții fitopatogeni: Cladosporium cucumerinum (Ccu), Pseudoperonospora cubensis (Pc), Cucumber mosaic cucumovirus (CMV) și Sphaerotheca fuliginea (Sf).

CU-10638 F1

Castravecior hibrid partenocarpic de tipul SARACEN, recomandat pentru producția în seră/solar în primul ciclu de producție.

Tipul SARACEN este un castravecior țepos, dar ușor mai lung comparativ cu HELENE F1 și majoritatea castraveciorilor partenocarpici existenți pe piața românească.

Planta este semiviguroasă, bine aerisită, cu creștere generativă. Acest hibrid se remarcă prin trei aspecte extrem de importante pentru fiecare cultivator, respectiv:

• extratimpurietate avansată, CU-10638 legând și producând la temperaturi mai coborâte decât cele la care produc alți hibrizi partenocarpici.

• producția extrem de înaltă deoarece fructele sunt mai grele cu circa 50 până la 100% comparativ cu alți hibrizi clasici.

• stabilitate și siguranță în producție, legând perfect în aproape toate condițiile.

Internodiile sunt mediu scurte, hibridul oferind 1-2 fructe/nod. Fructele au lungimea de 14-17 cm, iar diametrul este de 3-4 centimetri. Au culoarea verde închis, sunt țepoase și extrem de aspectuoase. Endocarpul (țesutul placentar) este mic cu număr redus de semințe).

Recomandăm lăsarea de copili de la înălțimea de 70-80 cm, cu 1-2 fructe pe fiecare copil.

Toleranță deosebit de bună la agenți fitopatogeni.

Puteți să ne contactați la: e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel.: 0744.545.414; 0740.099.096; 0745.043.381; 0723.616.146; 0767.655.599; 031-105.68.32

Revista Lumea Satului