Articole revista 02 Iunie 2015, 11:48

Agronomiada 2015

Scris de

Ca în fiecare sfârşit de primăvară, studenţii universităţilor agronomice se întâlnesc într-o competiţie devenită tradiţională – Agronomiada.

După Iaşi în 2014, gazda acestei manifestări naţionale, ajunsă la cea de a XXVII-a ediţie, a fost Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Participanţi – peste 400 de studenţi şi 120 de cadre didactice de la universităţile de profil din Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova şi universitatea gazdă.

Timp de trei zile concursul profesional desfăşurat într-un exemplar spirit de fair-play a avut loc în laboratoare şi săli de curs special amenajate în domeniile Agrotehnică, Fitotehnie, Fitopatologie, Ameliorarea animalelor, Creşterea bovinelor, Semiologie, Teledetecţie. În finalul manifestării, un juriu alcătuit din reprezentanţi ai tuturor universităţilor prezente a acordat numeroase premii şi menţiuni.

Delegaţia Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ şi-a adjudecat 17 premii şi menţiuni. Studenţii ieşeni s-au clasat pe primul loc la specializări din cadrul agronomiei, horticulturii, ingineriei mediului şi medicină veterinară. Între competitorii care s-au clasat pe primul loc se numără la secţiunea Culturi furajere studentul Nelu Butnaru, la Monitorizarea calităţii mediului studenta Georgeta Ropceanu, iar la Horticultură, secţia Pomicultură, locul I a fost adjudecat de studentul Constantin Roşu. La Medicină Veterinară, secţia Semiologie, pe primul loc s-a clasat Andra Elena Ionescu, studentă în anul al III-lea, care ne-a declarat: „Sunt bucuroasă că am obţinut acest rezultat care reflectă, dacă vreţi, seriozitatea cu care eu şi colegii mei ne pregătim pentru viitoarea profesie.“

Să mai amintim că alţi doi ieşeni, Ion Alexandru Chirvase şi Daniel Petronel Anton, au obţinut locul al II-lea la o secţiune de mare viitor – Managementul proiectelor în agricultură şi dezvoltare rurală, iar la proba sportivă, echipa formată din Nicu Andrei Hriscu şi Marius Petria, deşi s-au clasat pe locul al II-lea la pescuit, au reuşit să obţină premiul pentru cea mai mare captură – un crap oglindă de 10,7 kg.

Anul viitor concursul profesional ştiinţific Agronomiada se va desfăşura la Craiova.

Stelian Ciocoiu


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti