Articole revista 16 Aprilie 2015, 15:52

DuPont Pioneer – două aplicaţii pentru terminale mobile

Scris de

Pornind de la angajamentele de excelenţă pe care şi le-a asumat, dar şi de la realitatea că tehnologia informaţiei continuă, la rândul său, să evolueze şi să fie tot mai mult parte din viaţa cotidiană, firma DuPont Pioneer a lansat de curând două aplicaţii pentru terminale mobile destinate agricultorilor: AQUAmax şi Agro-Assist, din luna martie aflate şi la dispoziţia clienţilor din România.

AQUAmax® este un catalog online al hibrizilor de porumb cu acelaşi nume, care furnizează utilizatorului o varietate largă de informaţii despre produs, inclusiv rezultatele obţinute în cultură în diverse zone din ţară. De când Pioneer i-a pus pe piaţă în 2012, hibrizii Optimum® AQUAmax® şi-au demonstrat în mod constant eficienţa, ajutându-i pe cei care i-au cultivat să reducă variabilitatea producţiei în condiţii de secetă şi să atingă randamente-record în condiţii meteorologice normale. Aplicaţia AQUAmax® este utilă şi fermierilor care nu au utilizat niciodată hibrizii AQUAmax. Este disponibilă pentru sistemele de operare iOS (numai pentru iPad, nu şi pentru iPhone) şi Android.

Agro-Asist este o agendă digitală, prin care fermierul poate selecta poziţionarea geografică (satul, judeţul), după care aplicaţia îl direcţionează către cea mai apropiată staţie meteorologică, de unde poate să primească informaţii cu privire la precipitaţii şi temperatura solului, inclusiv comparaţii cu nivelele perioadei corespunzătoare din anul precedent. Tot cu ajutorul aplicaţiei, utilizatorul poate să-şi configureze singur tehnologia pe care o va aplica pe teren, prin personalizarea calendarului pentru o anumită cultură (porumb sau floarea-soarelui), alegerea hibridului pe care vrea să-l cultive (doar din gama Pioneer) şi stabilirea lucrărilor agricole (de la arat până la recoltare). Practic, această aplicaţie îl ajută să îşi ţină singur pe iPhone fişa de câmp. Aplicaţia Agro-Asist îi dă posibilitatea să-şi aleagă hibridul cel mai potrivit pentru zona respectivă, să vadă condiţiile pe care le are în câmp, pe zile, şi producţiile atinse de hibridul respectiv în două sezoane consecutive.

„Ca bonus, fermierul poate interacţiona în timp real, prin intermediul aplicaţiei Agro-Asist, cu specialiştii Pioneer aflaţi în zonă“, a declarat Maria Cârjă, directorul de marketing al Pioneer Hi-Bred România. Concret, utilizatorul poate trimite un email direct din aplicaţie, solicitând informaţiile de care are nevoie. Agro-Asist este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android şi poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Contact: Cristina Cionga +40 727 734996

Cristina.Cionga@@pioneer.com


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti