Ediţie aniversară a Târgului Mierii de la Câmpina
Scris de Lumea SatuluiCea de a X-a ediţie a Târgului Mierii de la Câmpina a reunit 130 de expozanţi care au pus la dispoziţia vizitatorilor peste 20 de sortimente diferite de miere, specialităţi cu miere pentru întărirea sistemului imunitar sau produse apicole care au făcut ca alegerea vizitatorilor să fie una dificilă.
Pentru că de la an la an evenimentul a devenit mai tot cunoscut, tot mai mulţi vizitatori vin la Câmpina pentru a afla noutăţi şi pentru a-şi achiziţiona produse. Una dintre părerile apreciative despre târgul din acest an i-a aparţinut lui Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României: „Chiar mi-am dorit să văd un adevărat târg al mierii, am mai fost la mici târguri ale mierii organizate în Bucureşti, dar la unul de asemenea amploare nu participasem. Acest târg are o amploare deosebită, cu participanţi din toată ţara şi cuprinde un efort organizatoric special. Observ aici cât de complexă este activitatea de apicultor, îi văd pe oamenii aceştia care, dincolo de profesionalismul pe care îl dovedesc, sunt şi pasionaţi de ceea ce fac, discută, schimbă păreri şi aduc tot felul de produse care mă surprind“, a declarat Bellu.
Ca la fiecare ediţie, în cadrul evenimentului au fost organizate concursuri pentru vizitatori şi apicultori: „Avem concursuri cu vechime care au fost create la Câmpina. Prin concursul Cea mai bună miere am vrut să încurajăm producţiile apicole de calitate, apoi avem un concurs nou pentru cea mai bună prăjitură cu miere cu ajutorul căreia să promovăm consumul de miere şi altfel. Am redesenat concursul cel mai mare mâncător de miere – până acum provocam participanţii să mănânce 1,5 kg de miere în cel mai scurt timp, anul acesta am schimbat termenii, participanţii trebuind să mănânce un borcan de miere cu linguriţa“, susţine Mihai Apostolescu, preşedintele Asociaţiei Apicole Valea Prahovei.
Loredana Larissa SOFRON
Articole recente - Lumea Satului
- TRATAMENTE CU FUNGICIDE pentru culturile de cereale de toamnă
- Vreau să fiu din nou copil!
- Domeniile Ostrov a înregistrat creșteri în volum și valoare. Cum arată vânzările și ce spun despre „gustul” românilor
- Pesta rumegătoarelor mici (PRM)
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences