Articole revista 16 Octombrie 2014, 12:25

Noul hibrid KWS se pregăteşte să surprindă fermierii

Scris de

Compania KWS Seminţe, subsidiară a grupului KWS, pregăteşte lansarea unui nou hibrid de porumb. Tocmai pentru a stârni interesul fermierilor pentru acest produs, la finele lunii septembrie a fost organizat un eveniment în stil bavarez, ocazie cu care peste 100 de fermieri şi parteneri ai KWS au avut ocazia să vadă şi să analizeze în detaliu loturile demonstrative. Toţi cei prezenţi, ca şi gazda manifestării Ionel Ivan, director tehnic al SC Pan Mur SRL din localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, au aflat care sunt avantajele pe care le oferă hibrizii de porumb KWS. Printre indicatorii care asigură un randament ridicat am putea număra: puritatea genetică, uniformitatea seminţelor, germinaţia, seminţele modificate genetic şi tratarea de înaltă clasă a seminţelor. Elementul – surpriză al evenimentului l-a constituit noul hibrid, a cărui denumire este încă învăluită în mister până când va avea loc lansarea oficială, dar care a lăsat să se vadă în câmp de ce este în stare. Studiind toate caracteristicile tehnice ale noului porumb KWS, prezentate de dr. ing. Ion Voinea, director de produs KWS, fermierii au fost pur şi simplu uimiţi de potenţialul pe care îl are.

Despre noua apariţie organizatorii spun doar că „asigură o productivitate foarte mare, este capabil să valorifice inputurile şi, în acelaşi timp, să ofere siguranţă prin stabilitatea producţiilor în ani climatici diferiţi.

Scopul companiei KWS Seminţe este acela de a oferi fermierilor, în fiecare an, seminţe de porumb de înaltă calitate, create local şi adaptate condiţiilor pedoclimatice din România. Din acest motiv, înainte de a părăsi staţiile de condiţionare pentru a ajunge în câmp, fiecare lot de seminţe este verificat minuţios, pentru a îndeplini o mulţime de indici de calitate.

Acest lucru a fost demonstrat chiar în câmp. Iată mai jos rezultatele obţinute după recoltare:


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti